Kategorier
Livet

5G

5G och internetryktena

Titta på detta klipp om du inte vill läsa. Eller titta först och läs sedan. Eller läs först och titta sedan.

5G framställs i teknikrädda och faktaresistenta vissa kretsar som något farligt. Det skall ligga bakom allt från coronavirus, elallergi, radiovågsutslag och massa annat. Ett fruktansvärt hot mot mänskligheten. Eller inte.

Det här är argumentation i tre steg. Först en lättförståerlig bild som borde förklara det för de flesta

5G och FärgTV – Tänkte inte på det

FärgTV sändningarna startade 1966 i Sverige. Inget Coronautbrott. Inga elallergidianoser (förens 20 år senare)

Men kan inte 5G sprida coronavirus då?

Kort svar – nej. Långt svar – nej absolut inte

Ännu längre svar: Coronaviruset finns i massor av tappningar. Det kan drabba både människor, tamboskap och hundar.

Corona och kalvar

Coronaviruset finns hos kalvar

Corona och Hundar

Coronavirus hos hund

Corona och djur

Folkhälsomyndigheten om Corona hos djur

Mera vetenskap än tyckande

Coronavirus har ett rundaktigt hölje med utskott runt om vilket gör att de får ett kronliknande utseende i elektronmikroskop, därav namnet

Vetenskapligt så vet vi att corona är ett virus. Vad är då ett virus?

Virus är de minsta biologiska enheterna som kan infektera levande organismer. Virus räknas inte som en livsform, då de saknar egen ämnesomsättning, och ej kan föröka sig på egen hand, utan beskrivs ofta snarare som ”ett mellanting mellan levande och död materia”. De kan inte föröka sig utan att infektera en levande cell.

Virus kan inte förflytta sig av egen kraft, utan är beroende av att komma i kontakt med en värdcell av rätt slag för den aktuella typen av virus. Virus sprids ofta via kroppsvätskor, luften, fysisk kontakt och avföring, direkt kontakt med smittokälla eller via luften i aerosoler. Då virus inte är levande partiklar är många av dem mycket motståndskraftiga mot krävande miljöer både utanför och inne i kroppen.

Människor har många virus som ligger latenta i kroppen (exempelvis Epstein-Barr-virus), och hålls i schack av immunförsvaret. När immunförsvaret antingen är upptaget med annat eller nedsatt, som vid andra sjukdomar eller vid behandling med immunhämmande (immunosuppressiva) mediciner, kan sådana virus orsaka symptom. Eftersom virus har lätt för att mutera och därigenom skapa sätt att undgå medicinens verkningar, måste man ofta behandla med flera antivirala medel samtidigt.

5G sprider inte corona

Tror du på allvar att virus sprids med radiovågor så behöver du inte vaccinera dig mot mässling eller säsongsinfluensan. Eller bry dig om kräksjukan (caliciviruset). Eller tvätta händerna. Eller nysa i armvecket.

Men bara för att vara säker – här är en bra text om varför corona inte sprids via 5G

Jag vet att diväteoxid är jättefarligt. 100% av alla som exponeras för det avlider. Orsakar även dödsfall vid akut exponering på över 5 minuter. Märkligt nog så avlider människan även av hypodiväteoxidintag.
Det är sådant vi vet. Sådant som bevisats gång på gång och som ingen ifrågasätter. Radiofrekvenser faller under samma spektra.Står du oerhört nära en strålkälla med tillräckligt stor strålsturka så kan vi avbilda ”skuggan” av din benvävnad i form av ett fotografi.
Dosen är giftet. För lång eller för stark exponering kan vara farligt. Som gammastrålning som William Röntgen upptäckte och faktiskt dog i följderna av.


Men vill folk inte ta till sig vetenskap så är det lika bra för dem att sluta läsa, sluta lyssna, sluta prata. Allt de gör och agerar med är beroende av evidensbaserad vetenskap.


Vi lever nu i en värld där shamaner, tollkarlar, präster, gudar och gudinnor inte räddar ett enda liv. Att då förneka vetenskapen är att förneka livet.

Alla dessa upprop då

Det finns gott om exempel. Ett är The 5G appeal som cirkulerar i olika sammanhang. The Scientific American har ett blogginlägg om det. Blogginlägg därför att där kan SA säga att det inte är SA som står bakom texten. Hade den gått att verifiera vetenskapligt så hade den inte postats i bloggform.

Här kommer en sak som faktiskt är väldigt intressant att bemöta, och samtidigt väldigt svår. Många människor med coola titlar som verkar kunna vad de pratar om.

Uppropet lanserades 2015. Så 240+ underskrifter från bland annat statistiker och elöverkänsliga (som jag hittade vid enkel googling) på 5 år är bedrövligt dåligt. Många står som PhD och MD. M.D=Doctor of Medicine. Ph.D=Doctor of Philosophy.

Att det är en medicinsk doktor och en filosofisk doktor som skrivit under betyder inte mycket mer än att deras namn står där. För det första behöver de inte vara medvetna om det (massrekrytering utan personens vetskap har hänt ofta). De kan vara döda, pensionerade eller verksamma i ett helt annat område. Vilket de ofta är.

Om en forskare skall uttala sig om forskning och forskningens effekter bör forskaren aktivt forska om detta ämne

Mattias Handley 2020

En anvisning om detta har vi ju just med de massiva experiment som vi får säga nu har gjorts med radio, TV, 2g, 3g, 4g. Att vi släppt fram dessa teknologier så ohämmat beror ju just på att ickejoniserande strålning och fält har så liten inverkan på biologiskt liv även om man inte kan utesluta att påverkan kan förekomma och kommer kunna detekteras i laboratorier så som här anförs i rapporten. En sak är att visa att en effekt existerar, en annan att uttala sig om dess viktighet.

Uppvärmningseffekterna på formade radiokäglor i kW-klassen skall inte underskattas. Men nu talar vi om en handfull watt för landmobil kommunikation.

TA

5G är designat för mindre celler än 4G, 3G, 2G, 1G.
Mindre cell = lägre effekt. Lägre effekt = mindre dos. Såsom i allt från vatten till ammoniak så är det dosen som är giftet

Går det att ta reda på vilka som kan något

Här blir det svårare. Du behöver googla personens namn och ämnet för att få en bra bild om personen och sedan vara redo att läsa vad personen forskar om.

De Svenskar som skrivit under The 5G Appeal (på ett ställe) är:

Dr. Michael Carlberg, MSc, Örebro University Hospital, Sweden
Dr. Lennart Hardell, MD, Ph.D., University Hospital, Örebro, Sweden
Dr. Lena Hedendahl, MD, Independent Environment and Health Research Luleå, Sweden
Prof. Olle Johansson, Ph.D., Experimental Dermatology Unit, Dept. of Neuroscience, Karolinska Institute, Sweden
Dr. Bertil R. Persson, Ph.D., MD, Lund University, Sweden
Senior Prof. Dr. Leif Salford, MD. Department of Neurosurgery, Director, Rausing Laboratory, Lund University, Sweden
Dr. Fredrik Söderqvist, Ph.D., Ctr. for Clinical Research, Uppsala University, Västerås, Sweden

Samt de som skrivit under the 5G appeal på ett annat ställe (mer om det sedan)

Mikko Ahonen, PhD, researcher, Sundsvall
Michael Carlberg, MSc, Department of Oncology, Faculty of Medicine and Health, University Hospital, Örebro
Anita Ejrup, MD, Stockholm
Mikael Eriksson, MD, PhD, Associate Professor, Department of Oncology, Skane University, Hospital, Lund
Jerry Eriksson, PhD, molecular biology, formerly Umeå University, Vännäs
Lennart Hardell, MD, PhD, retired Associate Professor, Department of Oncology University Hospiatal, Örebro. Present: The Environment and Research Foundation, Örebro, Sweden
Lena Hedendahl, MD, Independent Environment and Health Research, Luleå
Gunilla Ladberg, PhD, Member of the Board of the Swedish association Vågbrytaren, Lidingö
Leif G. Salford, MD, PhD, Senior Professor of Neurosurgery, Director of the Rausing Laboratory for Translational NeuroOncology, Lund University, Lund
Lena Lidström, PhD in Education, Sundsvall
Elsy-Britt Schildt, MD, PhD, Senior Consultant, Department of Oncology and Radiation, County Hospital, Kalmar
Fredrik Söderqvist, PhD, Epidemiologist, Centre for Clinical Research, Uppsala University, Västerås
Ulrika Åberg, MD, Skövde
Agneta Önfelt PhD, former Associate Professor, Genetic and Cellular Toxicology, Stockholm University

Problematiskt nummer ett är att det är öppet för vem som helst att signa upp sig på listan. Ingen personkontroll genomförs. Jag kan skriva upp dig på listan utan att du vet om det.

Problematiskt nummer två är att du inte behöver vara aktiv inom området. Ju coolare titel desto bättre.

Problematiskt nummer tre är detta:

Signatories to Scientists’ 5G Appeal Note: The endorsements are personal and not necessarily supported by the affiliated universities or organizations.

Friskrivningsklausul 1a

Det spelar ingen roll vilken organisation, fakultet eller instutition du arbetar vid. För du representerar inte den i detta upprop. Men ändå sa används instutionens namn

Problematiskt nummer 4 är att det finns olika listor om the 5G Appeal på olika ställen.

När du googlar personer i Sverige som skrivit under ett uppror som detta så hittar vi bland annat Jerry. Han upptäckte radiovågors farlighet på en semestervistelse i närheten av Arlanda, där han träffades av flera radarpulser från inflygande plan.

Jag visste inte att radar kunde kännas av på det viset

Jerry Eriksson

Alla glödlampor på hans arbetsplats byttes ut till lågenergilampor. Det påverkade också hälsotillståndet. (till det bättre får vi hoppas). Dock så blev det inte bättre av att arbeta i det elsanerade rummet på hans arbetsplats.

En annan person vi hittar som skrivit under uppropet är Lennart Hardell – Svensk mästare i cancerlarm.

Jag inser nu att jag borde ha lyft fram de enda två svenska namnunderskrifter jag har hittat hittills som verkar någorlunda vettiga: Agneta Önfelt och Elsy-Britt Schildt. Övriga verkar väldigt högljudda om strålning och el i allmänhet. VOF:s Årets förvillare 2004 bland andra.

Läkaren Lena Hedendahl, också elöverkänslig, har också uttalat sig.

En dag bytte familjen ut alla bostadens 30 lågenergilampor mot vanliga glödlampor och redan morgonen efter kände Lena en mycket tydlig hälsoförbättring.

Lena Hedendahl

Jerry bytte vanliga glödlampor till lågenerilampor och då blev det bättre. Lena bytte ut bostadens 30 lågenergilampor mot vanliga glödlampor och då blev det bättre.

Bara det att de hade 30 lampor är intressant. Måste vara väldigt ljust hemma hos Lena.

Jag orkade inte researcha fler personer. Det räckte liksom där.

Men för att svara mer på frågan om 5G så…
1. Forskningsläget idag: Vi har haft radiovågor i luften länge. Sedan radion uppfanns faktiskt. Det vi vet är att
a. Närhet till signalkälla är viktigt
b. Styrka på signalen är viktigt
c. Riktning på signalen är viktig

En välriktad radiovåg med hög styrka är farlig. Om du står ”i farans riktning”, nära signalkällan, så att säga.

Står du utanför spridningszonen är det lugnt. Står du långt ifrån källan (i spridningzonen) är det ofarligt.

Just nu när jag skriver detta så har jag datorn framför mig, mobilen bredvid mig och jag spelar musik via blåtand på en blåtandshögtalare.

Massor av radiovågor som jag vet om. Om dosen är det som är farligt så borde vi sett en pandemi av sjukdomsfall när NMT telefonerna kom. När 3G kom. När 4G kom. När blåtand kom. När wifi kom. och så vidare. Det har vi inte gjort. Gissa varför?

Nu vet jag att avsaknaden av hemskheter kanske inte räcker för vissa.

5G är ju en ny teknik och tänk om ifall…
Nja, det funkar inte så. Frekvensen är inte ny. Att lågintensiva radiosändare inte påverkar oss vet vi sedan länge.

Du får inte hudcancer pga solinstrålning för att du sitter i skuggan. Typ så.

Tro inte på mig – läs vad andra skriver

Som alltid så skall du aldrig tro på mig. Vi tittar vad andra betydligt klokare människor beskriver. Till exempel om 5G och den påstådda spridningen av Corona virus.

SÄPO har åsikter om 5G antiinformationskampanjerna.

Den som bevittnade SÄPOs presskonferens här om dagen då de presenterade sin årsbok så nämndes även olika påverkanskampanjer, och dit räknas även regelbundet att t.ex. sprida osäkerhet kring 5G.

Det har resulterat att inhemska 5G-strålnings-grupper fällt mobilmaster. Är det inte perfekt med inhemska grupper som begår sabbotage men som är svårspårade till källan? Hursom, var medvetna om att sådana påverkanskampanjer pågår, de är sinnrika och just svårbarheten i att spåra det är en del av finessen för att övertyga folk.

Grundläggande källkritik är en av metoderna, vem som skickar meddelandet och vad de har att vinna på det är också något att fundera på, vilket även sägs i SÄPOs presentation.

Marcus Rosenlund har skrivit tekniskt om 5G.

Scientific American har publicerat ett blogginlägg som bemöter det första inlägget om 5Gs så kallade farlighet.

Om du inte orkar läsa så kommer här ett utmärkt videoklipp från Apis om 5G, dess faror, myter och verklighet

Som avslutning lägger jag in Strålskyddsmyndighetens arbete med 5G.

Myndigheten som arbetar med strålskydd skall absolut inte förvillas med förvillarna på strålskyddsstiftelsen. De har faktiskt fått pris för sitt fina arbete att förvilla allmänheten.

Kommentera