Kategorier
Livet

Allt som inte följer gängse norm leder ungdomen i fördärv – förbjud!

Har du följt debatten om MMA? Hjärnfonden vill att det skall förbjudas för att syftet är att slå mot huvudet. Man kan tycka vad man vill om det eftersom MMA består av betydligt mer än bara trauma mot huvudet.

Nu har jag inte statistiken i huvudet men det är en betydande del av matchsluten som kommer sig av lås eller strypningar. Se till exempel UFC 138 där en match avgjordes på under en minut genom RNC. (säger inte vilken eftersom jag har kompisar som inte sett matcherna än, vill ju inte förstöra för dem).

Sedan finns det alltid moralpanikister som kastar sig in i debatten. Allt som man inte förstår skall man förbjuda. Allt som sticker ut är farligt. Allt som inte följer gängse norm leder ungdomen i fördärv. Förbjud!

  • Elvis Presley var farlig, med sina suggestiva höftrullningar och demoniska musik
  • The Beatles hade hemska frisyrer
  • Jimi Hendrix spelade anskrämlig musik
  • Stairway to Heaven var en förtäckt demonisk bön, som man upptäckte när man spelade skivan baklänges på rätt hastighet
  • W.A.S.P., Mötley Crue, Alice Cooper och många fler hade scenschower med blod och kroppsdelar, sådant kan inte den stackars sinnessvaga ungdomen se utan att bli djävulsdyrkare
  • Med videons intåg kom pärlor som Motorsågsmassakern, Fredag den 13:e och Nightmare on Elm Street som alla förutspåddes skulle förhärliga våldskulturen och flytta gränser
  • TV och datorspel har alltid varit farligt för den stackars ungdomen där de förtrubbas ytterligare, Doom, Battlefield, Modern Warfare etc har desentiviserat ungdomarna
  • Vid dödsskjutningarna i Columbine riktade moralisterna direkt skuldens finger mot dödsmusiken och de brutala spelen. Avsaknaden av föräldraskap och det faktum att vapen är mer lättilgängligt än kondomer i Usa är ju inte problemet
  • 11 september dåden planerades (och tränades till viss del) via Microsoft Flight Simulator. Ta bort alla datorbaserade flygsimulatorer så hade aldrig 9/11 hänt, eller?
  • Utöya massmördaren använde realistiska TV spel för att planera sitt dåd, så det blev genast en debatt om spelet skulle dras in och om det var speltillverkarnas fel att det inträffade. Inte att han saknar förmågor och värderingar som vi andra människor värdesätter.

Faktum är att ungdomar har alltid slagits. Dueller i gryningen i en dimmig park i Paris mellan två adliga eller ett knivslagsmål i en sjaskig gränd i londons sämre kvarter har alltid utspelat sig. Och det gjorde det långt innan elektriciteten ens fanns. Jag kan lova att man sparkade, brottades, ströps och satte olika ledlås långt innan UFC, Pride och Fightforce  gjorde galor av det. Det har man gjort i alla tider, slagits alltså. Och kommer alltid göra!

Så här såg det ut när det begav sig:

Eller är det så att om vi stoppat Savate redan 1934 så hade inte andra kopierat det och då hade det inte lett till att andra världskriget startade? Jag tror inte det va?

Och för dig som förfasas över de ”hemska bilderna” som du fick se i Kvällsöppet del 5 om MMA så är det kanske dags att tänka till. Vad är sporten egentligen? Vad var det TV4 visade? Vill ni se hur en MMA träning för vanliga dödliga ser ut? Vill ni se vad det är ni förfasas över egentligen? Kolla här, där Stark som en björn bloggen provar MMA

På Twitter gick som vanligt åsiktskanonerna loss, och tyckte och tänkte om MMA MMAnytt.se skrev en hel del om det med: http://mmanytt.se/ufc/video-debatt-om-mma-i-kvallsoppet/ Intervju med George Sallfeldt samt Fredagsfrågan: Hur svarar du på de två frågorna?

Sedan kvarstår ju det hela, med Hjärnfondens påstående och bemötande av det. Det kommer i ett annat inlägg.

 

Kommentera