Kategorier
Träning

App lapp sa att du slapp…

Skulle man kunna tro, visst räcker det med att installera en träningsapp i telefonen så är man färdig? Visst?

Då har jag tränat färdigt för flera år framöver, för så här ser min träningspanel ut på telefonen.

Förutom de här så saknas metronome/ibeat (för de övningar som skall göras med viss takt) giant timer (räkna inte sekunder i huvudet, kolla på en timer istället) och UltraTimerHD. UTHD är sjukt bra som intervallprogram. Du kan konfigurera den precis som du vill, och till och med spela in ljudklipp så att appen säger exakt det du vill. Alla de apparna är iOS baserade, men det finns garanterat till android med.

Det är inte lätt det där med träningsappar. Att hitta en som fungerar på det sättet jag vill för de aktiviteter jag gör är allt mellan svårt och hopplöst.

Jag vill kunna logga aktiviteter som brasiliansk jiu jitsu, mtb, discgolf, kettlebell, innebandy, styrketräning och hundpromenader. Jag vill inte behöva skriva in en aktivitet som ”övrigt” och sedan fippla med noteringar för att få med om det var innebandy eller ett PB försök på KB swings som jag gjorde. Brassejutsun brukar gå att logga som martial arts men kettlebells och innebandy verkar vara svårt att få till.

Nästa hinder är att jag vill kunna se pulskurvor från pass. Maxpuls, snittpuls och en kurva från passet. Det är basic krav för mig. Kan man dessutom jämföra olika pass i appen eller på webben så är det ännu bättre.

Nästa krav är realistisk kaloriförbränningsuträkning. Där missar alldeles för många. En bra GPS hantering är ganska viktigt det med, det blir ju trots allt roligare om man kan se var man varit. Gärna kombinerat med pulstoppar och dalar.

Det är mina grundkrav på en träningsapp. Att det är premium funktioner som de flesta vill ha betalt för det köper jag. Och jag betalar gärna för mig med, bara det är vettiga funktioner.

Andra bra funktioner är att kunna designa sitt träningspass med HIIT (tabata intervaller), pulsbaserat eller hastighetsbaserat. Typ att den här rundan skall jag ta mig runt på den här takten (hastighetsbaserat) eller att de första 15 minutrarna skall jag ligga på x pulsintervall för att sedan gå över på y pulsintervall (pulsbaserad träning).

Sist på listan för min del kommer faktiskt att kunna se kompisar, vad de gör och att dela med mig av passet på nätet.

Hur använder du din träningsapp? Vilka funktioner är viktiga för dig?

 

Kommentera