Kategorier
Livet

Är du osäker på hur du skall använda linkedin och vågar inte fråga någon?

Linkedin är lite intressant. De flesta verkar inet ha en anin gom vad de skall göra där, och de har en profil där men de gör inte så mycket mer med den än att uppdatera CVt innan det är dags att söka nytt jobb.

Förr var det faktiskt ett ganska säkert tecken, när någon skärpte till sin linkedin profil, då visste man att det var jobbsökardags. Det var faktiskt så linkedin pitchades till investerare första gångerna, att vara nätverket för 30plussare som man besökte när det var dag att skaffa snygg cv.

Nu är det ju inte så längre, så det är dags att läsa på lite och bli bättre på ditt linkedin:ande.

Först tror jag att du behöver en nybörjarguide till linkedin. Troligen har du inte varit där på länge, och du behöver komma ihåg varför du skaffade kontot från första början. Läs Mashables nybörjarguide för linkedin.

Efter det så finns det lite olika vägar att gå, men innan du gör något annat så lägg 30 minuter på att uppdatera din kontaktlista. Importera även kontakter via linkedins epostsökning.

I inlägget ”Vem följer du var, och vad uppdaterar du var” skrev jag om hur man kan tänka för att posta rätt saker till rätt personer och att följa rätt personer på rätt ställe, så du kanske vill titta igenom den igen?

Sedan är det dags att nätverka. Läs Kissmetrics Marketing guide (även om du inte arbetar med reklam) samt Social media examiners tips för företag (trots att du är en privatperson som skall updatera ditt linkedin kunnande).

Nu har du kommit en bra bit på vägen till att bli duktig på linkedin. Då skulle jag säga att det är dags för dig att välja. För de flesta är facebook mer eller mindre underhållning. Det är få som kan säga att de är produktiva på facebook i alla fall. Så vad säga om att ta 15 minuter av din tid varje dag, och lägg den på att nätverka på linkedin.

Se tidsinsatsen som ren investering. Gå med i grupper som intresserar dig (men inte för många, för du måste orka med att scanna av dem). Leta reda på intressanta företag och agera med dem. Posta gärna länkar, men automatposta inte från din blogg eller från twitter. Posta sådant som du tycker är intressant och som rör dina kompetenser.

Utvärdera sedan efter en månad. Vad ger ditt arbete på linkedin. För det är faktiskt det som det handlar om. Du får ut mer än du stoppar in om du gör det rätt. Men det är just det att du måste konsekvent stoppa in rätt saker

 

1 svar på ”Är du osäker på hur du skall använda linkedin och vågar inte fråga någon?”

Hej,
Bra att du tar upp det här. Bra länkar du lagt in i din text. Jag har varit med i LinkedIn i 7 år och det har ju hunnit hända en del sedan dess. Framförallt har svenska folket börjat få upp ögonen för detta briljanta nätverksverktyg. Det skall man absolut lägga tid på, det säger även jag till alla jag pratar Linkedin med.
Hälsningar
Birgitta Möller

Kommentera