Bartömning – dryckesspelet som tömmer barskåpet

Bartömning kallar vissa för slattfest, eller tärning.

Bartömning kallas i vissa anglosaxiska länder för Dice, och detta beror på att det är ett dryckesspel där tärningar kommer spela stor roll i vad man dricker.

Alla som skall spela dryckesspelet tar med sig 6 olika saker att dricka. Spelar man dryckesspelet för att tömma sitt eget barskåp (med andra ord bli av med slattar) så tar man fram 6 valfria drycker.

Så spelar du om du spelar dryckesspelet med 6 flaskor

 1. Ta fram två tärningar.
 2. Markera flaskorna (tro mig, det behövs) med siffrorna 1 – 6
 3. Alla deltare slår en tärning för att bestämma vem som börjar. Första personen som slår en trea börjar. Slår ingen en trea på en runda får alla dricka valfri dryck och den som slagit lägst börjar.
 4. Den vars tur det är tar upp tärningarna och slår dem.
 5. Resultatet av tärningarna bestämmer vad man dricker.
  Säg att du till exempel får en 2:a och en 5:a. Du får då blanda 2 cl av drycken i flaska 2 och flaska 5 i ett glas och shotta. Eller så tar du 6 cl sprit av en av sorterna.
 6. Sluta när ni inte kommer ihåg vilken flaska som motsvarar vilken siffra – då har ni supit er vackra och ni är färdiga.

Så spelar du om du spelar dryckesspelet om alla har med sig egna flaskor

 1. Ta fram två tärningar.
 2. Alla deltare slår en tärning för att bestämma vem som börjar. Första personen som slår en trea börjar. Slår ingen en trea på en runda får alla dricka valfri dryck och den som slagit lägst börjar.
 3. Den som börjar väljer en flaska som han (eller hon) vill dricka ur. Så väljer alla flaskor tills dess att alla flaskor blivit valda. Här kan man vinna mycket på att plocka sådant man tycker om att dricka, och framförallt undvika sådant man inte tycker om.
 4. Varje person väljer vilken flaska som skall motsvara siffrorna 1 – 6 (tro mig, det behövs).
 5. Den som fick välja flaska sist börjar slå tärningarna.
 6. Resultatet av tärningarna bestämmer vad man dricker.
  Säg att du till exempel får en 2:a och en 5:a. Du får då blanda 2 cl av drycken i flaska 2 och flaska 5 i ett glas och shotta. Eller så tar du 6 cl av en av sorterna och shottar detta.
 7. Sluta när ni inte kommer ihåg vilken flaska som motsvarar vilken siffra – då har ni supit er vackra och ni är färdiga.

Bartömning är ett typiskt studentikost dryckesspel som kan locka viss uppmärksamhet, men som ofta är kopiöst dyrt att spela i en bar.

Man kan självklart göra dryckesspelet till ett vad. Den som tar sista tärningsslaget och orkar dricka den sista blandningen vinner vadet. Vadet bör vara något som är värt att vinna, till exempel att alla deltagare lägger 100 kr i en pott eller liknande.

Tyckte du att det var ett bra dryckesspel?

[ratings]

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: