Kategorier
Livet

Bra feature i ios gör att du kan tweeta och sms:a med Siri utan att låsa upp telefonen

Vi är väl många som upptäckt buset att ta kort med någon annans låsta iphone.

Men nu har jag upptäckt en feature som gör att du kan skicka sms från en iphone, utan att låsa upp den först. Det fungerar på samma sätt med twitter.

Så hur gör man då? Jag vill ju twittrejpa och smsbusa med alla!

Enkelt, håll in homeknappen så att Siri startar. Säg ”message”. Siri hjälper glatt till, och frågar vad du vill skicka, så det är bara att säga meddelandet.

Vet du att personen du busar med har en viss person i kontaktlistan så är det bara säga namnet på den. Sedan är det bara att skicka meddelandet och lägga tillbaka telefonen där du tog den.

Det går alldeles utmärkt att säga ett telefonnummer eller en epostadress om det är att föredra med

Hur twittrejpar man någon då?

Gör bara på samma sätt, håll in knappen tills dess att Siri kickar igång. Säg ”tweet” och Siri kommer då att hjälpa dig att twittra, det är bara att säga det du vill twittra ut till världen och sedan skicka det på samma sätt som ovan så är du klar.

Det här buset, som jag bara delar med mig av för ”intellectual purposes only” går att hindra. Stänger man av Siri från att starta när man håller inne homeknappen så är man ”safe”. Men hur många har gjort det?

Det verkar som att detta fungerar bäst på twitter och message, dvs de som är integrerade djupt i ios. Det fungerar inte med Facebook, Instagram eller Swish (tack o lov). Vet du om några fler appar det fungerar med?

 

Kommentera