PT Fia inspirerade mig till en kreation med cashewkräm. Otroligt gott, och massa godsaker som vitaminer och annat konstigt i.

  • 400 g zucchini
  • 900 g potatis
  • 1 kg polkabetor
  • 500 g sötpotatis
  • 570 g paprika
  • 300 g sugar snaps
  • 190 g ingerfära
  • 2 chilifrukter
  • Lime
  • 7 tsk kokosolja
  • 1,5 kg kyckling

Lägg grönsakerna på två plåtar.

Ringla över med kokosolja, salt och peppar. Kör i ugnen 30 min.

 

Hacka kycklingfilé i mindre bitar och stek på medelhög värme i smör och rejält med riven ingefära. Fega inte!

 

Lägg dem på grönsakerna när de är brynta och på gränsen till klara.

 

Häll ca cashewnötter, ingefära, kokosolja, chilifrukt och några droppar limesaft i en mixer.

Kör på full effekt tills det blir en kräm, minst 5 min. Tillsätt vatten vid behov

 

Bred ut cashewkrämen över kycklingen.

Grädda i ugnen i ytterligare 10 min så kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka men knapriga. Krämen får gärna bli lite brynt.

 

Pressa sist några droppar lime över det hela innan servering.

Nu behöver jag köpa nu mixer. Det rök från motordelen och lät _väldigt_ konstigt när jag gav upp på mixern och bytte till matberedare.

Komplett näringsinfo har du på dailyburn: http://tracker.dailyburn.com/recipes/pt_fias_kyckling_med_cashewkrm

 

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: