Kategorier
Livet

Conrad.se överraskar – men inte som du tror…

Jag skrev ju om min usla shoppingupplevelse hos Conrad.se tidigare. Det fortsätter på samma nivå.

conrad köpupplevelse 7Kort återblick. Jag la beställning, valde 48h leverans.

Fick fel leveransadress i orderbekräftelsen och mailade kundtjänst.

Kundtjänst upplevde hög belastning och hade en veckas svarstid. På facebook svarade Conrad att de skulle påminna kundservice om att svara.

Till slut kom ett svar

Conrad uppdatering 1 2

Tre saker står ju ut här:

  1. Så det var driftstörningar, inte upplevd hög belastning.
  2. De har fel i sina system så att en vald leveransadress visas inte utan det blir faktureringsadressen som visas som leveransadress i orderbekräftelsen. Här har vi förbättringsförslag #1. Ändra det så att det stämmer. Lovar att det kommer minska belastningen på kundtjänst.
  3. Jag har valt fel fraktsätt så beställningen har inte ens lämnat lagret
    Det här är otroligt intressant tycker jag. Varan innehåller lithium. Lithium får inte flygfraktas. Ändå får jag möjlighet att välja det fraktalternativet? Hörde jag förbättringsförslag #2?

Jag svarar (på helgen) att de kan ändra mitt fraktsätt UPS standard och ber dem skicka varan så fort som möjligt.

Conrad uppdatering 1 3

Måndag morgon klockan 8.59 har de ändrat min order och varan skall skickas inom kort. Jag går ju självklart in och tittar under ”mina ordrar” i deras kundgränssnitt. Där ser jag ingenting. Och inget mail om att varan är skickad heller. Detta är då på tisdag 15.20. Dvs 30 timmar efter det att de skrev att beställningen skall skickas inom kort.

Nu är ju ”inom kort” ganska luddigt men med automatiserade ordersystem, lagerrobotar och logistikintelligens så borde det ha gått på några minuter att få meddelande om uppdaterad order, shipping id etc. Men inte när du beställer hos conrad.se. Då är inom kort mer än 30h.

Gick in på conrad.se nu, och såg av en slump att jag hade varan kvar i min varukorgConrad uppdatering 1 1

Mina produkter blir visst slutsålda väldigt snabbt och jag skall handla nu! Har kan de sälja slut när de inte levererar?

Dessutom har de höjt priset med 300 kr. Det gör mig fundersam för det skulle inte förvåna mig om leveransstrulet har med prishöjningen att göra… Jag hoppas iofs att jag har fel

 

 

Kommentera