Kategorier
Livet

Dagen ingentings avslut

Dagen ingenting avslutades ståndsmässigt. Fick ett telefonsamtal från Hon där hon sa ”har du lust att ta en drink på götgatsbacken?”. Hon och delar av kompisflocken hade flytt landet för en kort sejiur och var nu på väg in i hamn. Utan att tveka släppte jag tanken på att laga burmesisk mat (curry med cocos och räkor), tog kameran och begav mig till hipsterträsket.

Nu tänker jag inte gå in på det faktum att det finns inget som heter en öl, en drink, ett glas vin. Men jag såg i alla fall fram emot lite roligt streetfoto, kul sällskap och kanske två eller tre goda öl. Sedan finns det ju några ställen i trakten som kan slabba ihop hyggliga drinkar.

Streetfotandet gick sådär. Trots hög hipsterfaktor så blev bilderna både dåliga rent tekniskt och ganska ointressanta. Man behöver komma riktigt nära för att ta bilder i Thomas Leuthard stil, och den tekniken har jag inte riktigt än. Eller modet att gå tillräckligt nära. Men det kommer. Vågar i alla fall ändra iso, bländare och slutartid nu. Lite framsteg. Framingen är däremot fortfarande dålig, så det får jag jobba på.

Hon ville vara med på bild, fast hon var så stel och ville inte iktigt posera som jag tyckte.

De här killarna var upptagna med att fota varandra.

Kvällen ingenting avslutades med en otroligt trevlig ordningsvakt.

Han var i alla fall poseringsvänlig. Någon drink blev det definitivt inte. Så jag får väl ha den innestående eller så…

Kommentera