Kategorier
Cykling

Dagens cykling – lite splittrad, men bra

Dagen bjöd på en hel del transporter, var först i Rudan på en discgolftävling och sedan åkte vi på valpträff på Havslängtans kennel.

Hur transporterar man sig bäst i Stockholm med ett leende på läpparna, med minimal miljöpåverkan och samtidigt att bli vältränad?

På cykel så klart!

Min nyköpta Kona Jake är grym. Stabil och lugn i höga hastigheter, går som på räls när man står upp och trampar. Har sett vissa som klagar på den höga utväxlingen men jag antar att det snarare beror på hur mycket backar man har kring sig?

@partypinglanse första kommentar var ”du körde för fort!” Sånt gillas starkt!

Nu blev det inte mycket mer än 50 km idag, men det var snarare för att tiden inte räckte till mer än så.

Jag har lite strul med framväxeln, vilket gör att jag ligger på storkakan i princip hela tiden. Egentligen inte ett så stort problem, jag har ju cyklat singlespeed de senaste fyra åren, så jag har definitivt inte vant mig vid lyxen att ha flera växlar än 🙂

Men växlarna skall ju fungera, så det skall jag fixa framöver. En lite kul grej som jag inte tänkt på är att bromsarna är ”moto style” vilket gör att frambromsen är på höger sida. Har inte vant mig vid det än men det kommer väl.

Har lite ont i höger handled, men det kan ha andra orsaker med…

Här är en av sträckorna jag avverkade idag. 99% asfalt och 1% grus, vilket är lite trist. Men bättring på det framöver!

Kommentera