Kategorier
Nytt

Dags för långcykling. 24h på mountainbike, flest varv vinner

Tävlingen Sömnlös i Rudan http://somnlos24h.se/ återuppstår, och den här gången är det inte jag som arrangerar. Gissa vem som skall stå på startlinjen?

Photo

Jag har länge varit faschinerad av 24timmars tävlingar. Faktiskt så lockad att jag försökte vara med i de 24h tävlingar som Red Bullret arrangerade i Hemavan. Första året fick jag inte vara med och andra året hade jag inte råd att åka dit.

Så vad gör man då? Eftersom jag är om jag är så såg jag till att vi arrangerade en egen tävling, Sömnlös i Rudan. Första året var det ett galet test med lika galna kompisar. Året därefter gjorde vi riktig tävling av det och sedan växte både ambitionsnivån, budgeten och deltagarantalet. Men jag fick bita i det sura äpplet. Det går inte att arrangera en stor cykeltävling och själv ställa upp i den. I alla fall inte en 24h tävling.

Vi lade ner tävlingen när den var som störst, dels för att man skall sluta när det är som roligast men också för att vi inte orkade med det längre. Det var för mycket som skulle göras på för få personer med för liten budget. Ett tråkigt beslut, men i efterhand så var det helt rätt beslut.

Nu har det blivit så att två andr personer har väckt upp tävlingen igen, och tänker driva den vidare. Killarna har koll på hur man arrangerar roliga tävlingar, så jag är övertygad om att SiR kommer bli kanonkul.

Nu när jag själv inte arrangerar så finns alla förutsättningarna. Visserligen var det ett tag sedan jag cyklade seriöst i skogen. Visserligen är tävlingen den 7-8 maj och visserligen kan man hitta massa andra ursäkter, men kom igen nu. Hur svårt kan det vara? Carpe diem liksom. Släpp sargen och kom in i matchen! Skall man vänta tills precis alla förutsättningar och förhållanden är precis rätt så kommer man faktiskt aldrig till skott.

Idag är det 31 dagar kvar. 31 dagar till att bygga pannben, härda sittbenen och få valkar i händerna. 31 dagar kvar för att återupptäcka hur roligt mtb spåret i Rudan är.

31 dagar är en ocean av tid. Det gäller bara att förvalta den tiden rätt.

Det som behöver göras nu är:
– träningsupplägg
– utrustningskoll
– kompletteringsköp
– träna
– prioritera

Inte så svårt, eller hur? Som du fattar så byter jag fokus nu. De närmsta 35 dagarna kommer det handla mycket om mtb, cykling, teknik och kondition här. Men det viktigaste i en tävling som detta är den mentala biten. Slutmål, delmål och fokus på genomförandet, det är det som behövs.

1 svar på ”Dags för långcykling. 24h på mountainbike, flest varv vinner”

Kommentera