Kategorier
Nytt

Dailyburn.com – hur gå det?

Pausers ju didieatthat.posterous.com projektet ett tag för att regga allt jag äter och tränar på http://dailyburn.com

Photo

Hitintills har jag tre saker som jag tycker är jobbigt med dailyburn.
1. Man måste ha koll på allt man äter i vikt eller volym
2. Det går inte att kopiera en måltid från en dag till en annan. Mina frukostar är väldigt lika, och ofta äter jag samma lika till lunch som middag dagen innan (matlåda you know)
3. Tröskeln är hög när man börjar använda det. Det går över, men i början är det ett otroligt pillande och registrerandes. Sedan kommer man på hur man skall använda det.

Sedan finns det ingen android app vilket är helt obegripligt.

Men fördelarna är större än nackdelarna. Du kan skapa recept, och sedan säga att du åt 1,4 portioner av det receptet. Då räknar siten automatiskt ut näringsinnehållet.
Det finns en enorm mängd mat inlagt, vilket gör att det är lätt att hitta det man söker, och finns det inte så går det hyggligt lätt att lägga in det.

Som du ser på bilden ovan så blir man snyggt guidad i vad man ätit, och fördelningen på det. Det blir väldigt enkelt att justera sitt ätande med hjälp av detta, för att få rätt fördelning på näringsintaget.
I bilden ovan ser du att jag med min vikt, min längd och mina mål (man får ange det själv) skall äta ca 3300 – 3600 kcal, med mer protein än kolhydrater/fett. Allt är dessutom justerbart.

Förutom maten kan man registrera vattenintag, sömn och träning. Man måste inte göra det, men vill man så går det. Jag stoppar in styrketräning, BJJ och innebandy och då räknas det med för den dagen.

En sak som dailyburn gör bra är att det är enkelt att använda, och det går fort. Jag tycker det kvittar om det är webben eller iphoneappen, de fungerar lika bra och är lik snabba. Har du en androidlur så kan du lika gärna använda websiten, istället för att vänta på att de skall få ur sig en android app.

Kommentera