Kategorier
Träning

Därför är ”jag har bra grundkondition” rent skitsnack

Igår var det dags. Första träningspasset på bjj center på ca 4 månader.

En bild säger ju mer än 1000 ord, så här är en sammanfattning av passet i bildform

20110902-151600.jpg

Fyspasset som kallas uppvärmning var… Utmanande. Enkla teknikövningar som att räka eller hipbump var sjukt jobbiga. Fabian höll ett kanonpass med bra pedagogik och han var riktigt tydlig med vikten av att ta det lugnt.

Knee elbow escape är en sjukt bra drill, och det var det som vi körde stenhårt på seminariet med Priit. Det gick ju inte riktigt lika bra nu som då, om jag säger så…

Sparringen var befriande kort, jag hade inte orkat en till rond, trots att jag hela tiden intalade mig själv att slappna av, att andas och att inte muskla. Var inte så jättebra motstånd om jag skall vara ärlig. Helt slut och inga tekniker som satt…

Och det är bara 4 månader sedan jag tränade senast!

Kondition är en färskvara, och redan 14 dagar efter det att man slutat träna försämras konditionen, och det går snabbt. Därefter minskar kroppen ner på muskelfibrerna, och tränas de inte så försvinner de till nästan ingenting. Den processen tar ungefär en månad.

Så nästa gång när du hör någon som inte tränat på X år säga att de har bra grundkondition, då vet du att det är kvalificerat skitsnack.

Kommentera