Kategorier
Livet

Det är lätt att bli stämplad som pervers


Att bli stämplad som pervers (eller kanska psykfall) är ganska lätt.
De som diskuterar övervakning och det faktum att det snart sitter kameror i varje del av det offentliga rummet brukar ha som argument för det att det är bra om det skulle behövas bevis. Att det minskar brott. Och att har man bara rent mjöl i påsen så har man inget att dölja.

Att man inte har något att dölja om man har rent mjöl i påsen är bara naivt att tro. Jag skall exemplifiera det med mig själv. Vi tar tre saker ur sitt sammanhang och vrider till det lite, samt kryddar med en av de frågor som TT ställde till Kungen i intervjun om de ”komprometterande bilderna”.

Han kastar ob. Han gillar att ha kläder med inbyggd blöja. Han gillar att kramas med män i pyjamas.

TT frågade Kungen om han varit på privata tillställningar med lättklädda damer. Jag tyckte att det var märkligt att han svarade nej på det. Vem har inte haft strandparty. Eller poolparty?.

Och det här var bara ett enkelt exempel på hur man kan misstänkliggöra någon. Utan att ens försöka särskilt mycket. Trots att jag har rent mjöl i påsen.

Så rent mjöl i påsen är ju snarare ett resultat av vad den som granskar har för agenda. Och vad man vill avslöja om den man granskar.

De andra argumenten är lika dumma de, men dom tar jag en annan gång.

”kasta ob” är ett uttryck inom discgolf, när man kastar discen utanför den tillåtna banan.
”ha kläder med blöja” är mina cykelkläder. Det är mycket roligare att cykla långt när man har cykelbyxor med dämpning.
”kramas med män i pyjamas” är att utöva brasiliansk jiu jitsu. Vissa kallar gi:n lite föraktfullt för pyjamas.

Kommentera