Kategorier
Livet

Det var den veckan det…

Skön vecka det här. Jag tog ett djupt andetag innan lunch i tisdags och sedan var det helt plötsligt fredag eftermiddag, innebandy och hemgångsdags.

 

Arbetslivet är intressant just nu. Stora utmaningar, pressande deadlines och inget utrymme för strul – det är en bra sammanfattning.

 

Någonstans där i juli funderade jag på om jag skulle fortsätta med brasse jutsun på höstterminen. Eftersom jag anade att den höga arbetsbelastningen jag haft sedan oktober 2011 skulle bli ännu högre så rannsakade jag mig själv. Det kanske är bättre att fokusera på jobb under hösten och sedan skörda framgångar efter årsskiftet?

 

Så blev det. Har inte ens gått en runda discgolf sedan Strakbira 2 i slutet av augusti.

Så här ser senaste träningsveckan ut.

Korta fyspass med tydligt fokus varje gång är melodin. Allt görs med kroppsvikt (förutom greppträningen) för att jag skall kunna göra övningarna var som helst oavsett förutsättningar. Undrar du över övningarna eller vill prova själv så rekommenderar jag verkligen boken Convict Conditioning. Resten på titeln är överdrivet amerikansk och ganska töntig, men upplägget känns riktigt bra, eller så youtubar du, du hittar en hel del om övningarna där.

Idag gjorde jag till exempel jack knife pullups i skogen när jag var ute med Ninja. Idag tog vi det lugnt (körde lite dogparkour om du vet vad det är) men. I vanliga fall brukar det bli 6-10 km i en takt om ungefär 10-12 min per km, fast stigar och elljusspår är vare sig Ninja eller jag intresserade av. Roligast är bara att kliva rakt ut i spenaten och se vart vi hamnar. Det brukar sluta med att både jag och Ninja behöver duscha när vi kommer. Hem. Pälstrynet för att han är mer lerig än hårig och jag för att jag är jättesvettig.

Nästa ”det har jag inte gjort förut” blir nog att lära mig att kasta kniv. Kanske lite macho, men det struntar jag i.

 

Kommentera