Kategorier
Träning

Det var det där med kettlebell

Fuck vad jobbigt.

Ja, jag har blivit med kettlebell, eller ”the russian humiliator” som jag snabbt började kalla den.

Min plan var att skaffa två 6 kilos kettlebells för att öva upp grepp och handledsstyrka så jag gav mig glad i hågen iväg till HE Fitness. Väl där så fick jag prova olika vikter och tekniker, och helt plötsligt insåg jag att:

1/ det var en tung kettlebell jag ville ha och 2/ att de är otroligt trevliga på HE Fitness

Så det blev en 20 kilos kettlebell, och snälla Tess skjutsade hem mig (det hade varit tungt *fniss* att ta den klumpen på pendeln).

Jag fick lite tekniktips på HE fitness och ett enkelt program. ”Kör i 15 minuter, skriv upp så många svingar du klarade. Gör fler nästa gång!”. Svårare än så är det visst inte.

Väl hemma så klev jag in i gymmet direkt efter middagen (som bestod av lövbiffrullader, ris och sås, mums) och började känna på ryssen, tekniken och så. Efter några minuter hade jag testat både en och tvåhandssvingar och även försökt mig på snatches. Dags för 15 minuterspasset!

Under de 15 minuterna fick jag svälja middagen flera gånger, är det det som menas med rysk meny? Sjuuukt jobbigt var det i alla fall, och vilken mjölksyra i greppmusklerna. Resten av kroppen har meddelat generalstrejk, trots att hjärnan hotade med CrowStand. Bålen ligger nog kvar i sovrummet gymmet och benen har inte varit så här sladdriga på länge. Pulsen låg på runt 135 så det finns lite att förbättra där, men då behöver jag hålla förhandlingar med kroppen först.

Nu är det ju så att alla träningsformer är sjukt jobbiga första gångerna man provar dem, så jag är inte förvånad. Men att mage, rygg och underarmar skulle signalera eld upphör så snabbt trodde jag faktiskt inte. Tur att det finns ryggstöd på stolen säger jag bara.

Det kan nog bli bra det här. Skall bara hitta ett bra sätt att kombinera det med convict conditioning programmet, men det får ta någon vecka tror jag

Bor du i Stockholm och funderar på att köpa träningsprylar, ta ett snack med HE fitness! Hjälpen och råden jag fick var riktigt bra, och deras service är outstanding.

Kommentera