Kategorier
Livet

Det verkar som att det duggar tätt med misstag idag

facepalmNågon har glömt en kista med ädelstenar på Mont Blanc. Man undrar ju varför de hade med sig kistan när de klättrade upp? Det vore iofs roligt men det troliga är att det är rester från en flygplanskrasch för 50 år sedan.

Nu är det inte exakt 50 år sedan, utan snarare 20 år sedan som den magiska kombinationen ctrl + alt + del smögs sig in i folks medvetande men Bill Gates säger ändå att det är ett misstag. Enligt artikeln så blev det delete istället för escape just för att man inte skall kunna trycka kombinationen med en hand. Men det går ju att göra kombinationen med en hand, testa själv att trycka alt gr + ctrl + del. Fungerar utmärkt!

Ett misstag som låter för bra för att vara sant är det som 34-åriga Meredith Fitzmaurice lyckades med. Tänk dig att ställa upp i en halvmara, göra en felsväng och inse att du nu springer helmaran. Och att inse att du vinner. Hon hade aldrig sprungit så långt tidigare, så bara det får väl ses som en bedrift.

IDG har en artikel om PC märken vi minns. Att ARC, ALR och Grid är med på listan visar nog mer på att artikeln kommer från den amerikanska delen av IDG. Själv så tänkte jag att ABC80, Compis etc borde ha varit med. Fast det var ju ett pinsamt misstag. De var ju inte PC datorer utan hade andra operativsystem. Och Digital saknar jag defnitivt på listan.

Ett lite större misstag begick Franco i Spanien under andra världskriget då han 1942 tvingade landet att synka klockorna med Hitler och Nazityskland. De stackars spanjorerna har levt i jetlag sedan dess.

Kommentera