Kategorier
DiscGolf

Discgolf i åkersberga – eller hur man slösar bort en röd dag

Vi hade i alla fall tur med vädret… Ja det hade vi definitivt. Strålande sol nästan hela dagen, och nästan vindstilla. Som sommar ungefär, trots att det är 1:a maj.

Två tråkiga saker, det är låååångt att åka till åkersberga om man bor i västerhaninge. Lite coolt att ”busskortet” fungerar hela vägen faktiskt, för det är en bra bit att åka. Dessutom gjorde SL det ännu längre rent tidsmässigt då jag fick ett oförutsett 30 min stopp i väntan på nästa roslagsbana.

Det andra negativa är mina skor. Bläurk… De stinker surt efter ett par timmar utomhus. Behöver besöka Grand Shoes och shoppa snarast.

Åkersberga FKs site är föredömlig. Rätt information, snyggt och enkelt presenterat. Det finns bankarta och scorekort samt regler precis där man tycker att de borde vara.

Uppmärkningen från parkeringen till 1:a tee var däremot svagare, och bitvis var det knepigt att veta vilken korg man skulle spela på, och var nästa tee ligger. ”Det märks att det är första gången ni är här” sa två trevliga killar som spelade förbi oss. Se till att du tar med dig en bankarta om du inte känner till banan!

 

Banan i sig är ganska fostrande, men lite repetetiv. Många korta tighta hål där utmaningen är att kasta rakt och att hålla det mentala spelet fokuserat. Du ser väl luckor och inte träd?

Riktigt kul var hålen med stora höjdskillnader (såväl raviner som upp och nerförsbackar).

Par på banan är 54. Jag testade lite olika diskar (bland annat en ny putter som jag inte alls kommer överrens med) så jag landade på 78. Björn stannade på 90 och Stefan på 107.

Nästa gång jag är på Åkersberga är det MälarTour, banan ligger helt enkelt för långt bort för mig. För övrigt så hade vi åskådare på två hål. Tre rådjur granskade oss noga!

Puttandet gick som sagt uselt. Testade en Vibram Sole putter, vilket gjorde att jag puttade två gånger på alla hål förutom #17. Blev en del bilder med, mer eller mindre bra. Här är dom http://www.flickr.com/photos/mrhandley/sets/72157629941309365/

 

Kommentera