Kategorier
Pendla

Diskriminering delux

20110902-080642.jpg

SL access tycker jag är lite intressant. Visst är det lite av en modern skampåle? Har man missat att kortet gått ut eller om något annat är fel så blinkar en röd lampa och ett ilsket läte gör att alla på bussen tittar upp för att se vem det är som fastnat i fällan den här gången.

Och alla tänker ”phew, det var inte jag i alla fall”

Busschaufförerna får ju ett intressant dilemma med, skall de få åka med ändå eller skall de lämnas utanför gemenskapen på bussen? Kanske står det också massa folk i kö bakom personen vars kort inte godkänns, tidtabeller skall hållas och alla pendlare är stressade och otåliga…

I morse så kom en kille, 14-15 år, finnar, lätt överviktig och pösiga kläder samt med nordiskt utseende och skulle kliva på. Kortläsaren reagerade på negativt vis och han fick röd lampa. Han bad om att få följa med till pendeltågsstationen men chauffören var obeveklig. Njet! Bara att kliva av och gå till stationen för den killen.

På nästa station kom en ung tjej, typ 16-18 år, fräsh hy, topp med generös urringning och hon såg på det stora hela ganska sportig ut. Kortläsaren reagerade på samma sätt. Rött kort liksom. Hon lade huvudet på sned och med söt röst så förklarade hon att hon måste ha missat att fylla på kortet och att hon ville följa med ner till stationen så att hon kunde fylla på kortet.

Hon fick följa med, chauffören var snabb med att vinka in henne på bussen.

Boomshackalack, gissa om busschauffören var man eller kvinna? Givet svar, man så klart.

Kvinnor och män vill ha lika lön för lika arbete, rekrytering efter kompetens och inte efter kön etc etc.

Men att flörta till sig tjänster som det här exemplet, vem är offret egentligen?

1 svar på ”Diskriminering delux”

Kommentera