Kategorier
Livet

Djungelolja först ut i stora #myggmedelstestet

Har bestämt mig för att testa lite myggmedel för att se vad om är effektivast. Först ut är klassikern Djungelolja.

 

Djungelolja mot mygg och knott. Djungeloljan – det kända myggmedlet från Cederroth – är ett välbeprövat och effektivt skydd mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar även risken för fästingbett. Verkar frånstötande på insekter i minst sex timmar.

Stryk ut Djungeloljan på utsatta hudytor, behandlingen kan upprepas vid behov men inte fler än två gånger per dag. Kontakt med ögon och läppar ska undvikas. Djungelolja ska inte användas av barn under tre år.

Förpackningsstorlek: 40 ml. Förvaras oåtkomligt för barn.

Verksam beståndsdel: N, N-dietyl-m-toluamid 20%.

 

Igår testade jag det på Haningetouren, en lokal discgolftävling. På Rudan, där HT spelas, är det några hål som är mer mygginvaderade än andra och hål 3 och 17 är huvudkontoren. På det stora hela klarade jag mig ganska bra, myggorna landade på mig och kröp runt men väldigt få sög blod.

Det var kanske 7 myggor som landade, och jag tror att jag fick 1 myggbett på bnet.

Appliceringsmässigt så trycker man ut lite djungelolja i handen och kletar på, inte svårare än så. Jag kände mig lite klibbig där jag var insmetad. Man behöver inte täck hela huden med oljan, utan det räcker med några ”strängar” för att uppnå lagom skydd. Att skydda hårbotten var däremot lite knepigt.

Har man tunna kläder/skor så kan myggorna bita igenom, och där är det svårt att få djungeloljan att skydda.

Men annars är det en bra produkt som skyddar hyggligt.

Kommentera