Dobin Chabin Hagechabin – kaotiskt japanskt dryckesspel

Dobin Chabin Hagechabin Ichi Ni San är ett typiskt japanskt dryckesspel som är snabbt, där det blir mycket diskussioner och där det blir mycket skratt. Räkna med ett snabbt dryckesspel med förvecklingar.

Så spelar man Dobin Chabin Hachegabin ichi ni san

Den som inleder dryckesspelet säger ”Dobin” och pekar. I dobin chabin hagechabin pekar man hela tiden. Pekar man inte är det iki iki iki time, dvs att man måste dricka. ”Dobin” pekar på någon, och denne någon säger ”Chabin”.

Chabin pekar på valfri person i sällskapet och säger ”Hagechabin”.
Tro inte att det tar slut här, hachegabin pekar på en fjärde person och säger ”Ichi” varpå ichi pekar på någon och denne säger säger ”Ni” varpå ”ni” pekar på någon som säger ”San”. Man har då gått varvet runt och San blir Dobin och man börjar om.Komplicerat? Det är inte klart än…

Man kan peka på vem som helst när som helst i Dobin Chabin Hachegabin förutom… Det kräver lite mer förklaring.

Dobin Chabin Hachegabin blir iki iki iki dags när någon:

  • Inte pekar
  • Inte säger rätt ord
  • Stoppar tempot i spelet (dvs tvekar eller inte säger något) Dryckesspelet skall gå fort, det här är inte ett långsamt spel.
  • Man pekar på fel person och säger San

Enda gången man inte får peka på någon är när personen som man pekar på skall bli San och den personen har tvingats dricka tidigare i omgången.
Om man säger San och pekar på någon som redan har druckit blir det iki iki iki dags för den som pekade/sade fel och den som redan druckit.

Allt eftersom omgången fortsätter kommer det bli färre och färre personer man kan peka på när det är San dags.

Den som är sist kvar har vunnit. 

Som du märker är det fullt av förvecklingar och möjliga minor i Dobin Chabin Hagechabin Ichi Ni San – och det är därför det är ett dryckesspel av rang som är väldigt populärt i Japan.

Väljer du att introducera detta dryckesspel bör det göras i början av kvällen, så att reglerna i dryckesspelet inte drunknar i promillehalten hos deltagarna.

Tyckte du att det var ett bra dryckesspel?

[ratings]

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: