Kategorier
Livet

Dödsstormen rasar

Det brukar vara så att det börjar snöa kraftigt (snöstorm eller dödsstormen enligt aftonbladet) inom 3 dagar efter det att jag klippt mig. Har börjat fundera på en klippning igen, och lo and behold, då började det snöa direkt… Undras vad som händer om jag länsar kakburken på peooarkakor och saffransskorpor och går och klipper mig direkt efter?

Det skulle kunna bli riktigt intressant.

Det skall också bli intressant att se hur pendeltågen klarar av snön i år. Wifey pratar fortfarande om vintern för några år sedan, eller snarare om hur låg jag var då. Träningen gick åt pipsvängen, och det enda jag kunde vara säker på var att mängder med tid skulle förstöras av tågkö, stopp i signal, vagnfel, dörrfel, elfel, växelfel, signalfel, spårfel, sent tågbyte, förseningar och massa annat mysigt.

Det var ungefär då som Petra drog igång Ååka pendeltåg, en blog som bevakar pendeltågsresandet i stockholm

Är sugen på att skaka liv i den bloggen igen… Pendla taggen på Twitter har dött ut, och SL taggen används mest av smitare för att rapportera var det är biljettkontroll. Finns lite att göra där… En site jag drog igång under den perioden är försening.se som listar förseningar i pendlingstrafiken. Jag har inte lagt särskilt mycket tid på den på sistone, men det kanske är dags för det?

Förutom att fundera på klippning så är det snart jul. Nästa vecka börjar äntligen julborden, vilket skall bli jättekul. Julmusik är viktigt för at komma i stämning, och SvD har listat julens bästa plattor. De som fanns på Spotify har jag lagt till i en julspellista, och sedan skapade jag en egna julfavoriter lista.

Vilken är din favoritjulmusik?

Det här är en av mina favoritjulbilder. Tyvärr har jag tappat bort vem fotografen är så om du vet får du gärna säga till!

Stämningen är så skön i bilden.

Mjukt snöfall där man hör snöflingorna, stora som humlor, dunsa ner. Ljuden som ändrat karaktär till lite dämpade. Kylan som kommer krypande, men inte förlamande kallt. Troligen ett av årets första snöfall, med tanke på att vägen inte är snöbelagd.

Känslan av att resa från ö till ö i ljuset från gatlamporna, ensam på trottoaren.

Jag gillar den.

 

Kommentera