Kategorier
Livet

Du slösar bort din tid – gör något vettigt av den istället

Tid är intressant. Det finns bara 24 timmar på ett dygn, det går 60 minuter på varje timme och det går 60 sekunder på varje minut. Det är den sanning som vi lever med idag, och som är samma för alla.

Trots det så är det vissa som konstant lyckas göra mer, som verkar ha minst 30 timmar på sitt dygn. Och sedan finns det de som aldrig blir klara med någonting, som konstant rabblar ”det är mycket nu, hinner inte” eller något liknande.

 

Och ändå så har alla 24 timmar per dygn!

Det handlar snarare om hur man spenderar sin tid. Inte att man skall strunta i jobb, barn, fritid, vänner eller vad det nu är som man tror skall försvinna.

En undanflykt jag hört i kubik den senaste tiden är ”jag har så mycket att göra på jobbet att jag inte hinner träna”. Det är ju faktiskt då som man behöver tränandet. Eller i alla fall något annat än jobb, äta, slöa i soffan…

Fundera på det, hur mycket tid spenderar du sittandes varje dag? Vissa aktivitet är ju lite halvknepiga att lyckas med om man inte sitter, som att äta eller sitta på toaletten. Men det andra. Varför sitter du på tunnelbana, buss och tåg? Om du står i en riktning har du vunnit en hel del, och försöker du dessutom stå utan att hålla i dig så tränar du balans, core, ben och nästan hela kroppen. Så enkelt är det!

En annan tidstjuv är TV soffan. Hur mycket tid spenderar du per vecka bara sittandes i soffan och titta på tv, film eller spela tv spel?

Enligt Nordvision så har tv tittandet minskat (med 4 minuter):

I Sverige såg man under 2011 i genomsnitt på 162 minuter tv per dygn, vilket är en minskning på fyra minuter jämfört med året innan. Det betyder att trenden verkar vara på väg att vända eftersom tittandet före det hade ökat varje år sedan 2005. Även i Norge minskade tittandet, med fem minuter, till 178 minuter i genomsnitt per dygn.

162 minuter tv per dygn! med andra ord 2 timmar och 42 minuter. Det är över 1000 minuter i veckan! Den som säger att den inte har tid att träna pratar i nattmössan!

Min poäng är inte att du skall träna. Min poäng är att du har mängder med tid, lika mycket som alla andra. Gör något vettigt med den!

 

Kommentera