Kategorier
Livet

Får vem som helst köra nattbuss?

Vi var med om en sjuk upplevelse på nattbussen på väg hem i lördag natt/söndag morgon. Det blev så illa att jag valde att ringa SLs trygghetsjour, och det var faktiskt första gången någonsin jag gjorde det.

Vad hände? Busschauffören körde fruktansvärt uselt. Inte bara illa, utan lagbrytande dåligt. Så illa att Tess till slut var tvungen att prata med chauffören.

Förutom den vanliga idiotkörningen som blivit så vanligt bland SLs chaufförer med rivstarter, tvärnitar och hårda plötsliga svängar så satte den här killen nya rekord.
Han körde konstant snabbare än alla andra bilar, och körde till och med ikapp en polisbil.
Han höll sig inte i sin fil, utan körde mitt i vägen.
Han brände igenom en korsning. Mot rött. 20 km/h snabbare än tillåten hastighet.

När Tess klagade på hans körstil hotade han att kasta av henne. Han ringde väktarna och begärde assistans i västerhaninge för att han hade en hotfull passagerare.

Vi tog buss 893 från klarabergsviadukten, vagnnummer 6003 som avgick klockan 03.40 och skulle vara framme i Västerhaninge 04.36.

Vi var framme 04.15!

När jag ringde trygghetsjouren blev de väldigt överraskade över att någon gjorde det för att klaga på en av deras chaufförer. När jag förklarade varför, och hur han kört så insåg hon allvaret och kontaktade ledningscentralen. De hade ingen uppgift om att chauffören skulle ha ringt in assistans, och de förklarade det med att han måste ha fejkat samtalet till LC.

Härliga människor som kör för SL, eller hur?

Han som körde bussen ville av förklarliga skäl inte vara med på bild, men så här ser han ut, det jag han med att ta:

20111030-212429.jpg

Vad tycker du, var går din gräns för när du klagar på busschauffören?

Kommentera