Kategorier
Livet

Finns den här kameran, hjälp mig att hitta

Att köpa elektronik är alltid kul, och manlig shopping är ju just att jämföra gadgets och features och till slut hamna en prisklass högre än vad man tänkte sig.

Kravspecifikationen för kameran är:
– Klara friluftsliv
– Inte behöva dator för att ladda upp bilder/film
– helst filma i HD

Enkelt, eller hur? Vilken kamera uppnår de här ”enkla” kraven?

Men för att förklara kraven:
Friluftsliv innebär att kameran måste tåla vatten, damm, sand och snö. Den skall vara lätt att ha med sig. Helst skall den också tåla att man tappar den i marken och att kunna ligga i en fuktig väska i ett par timmar.
Det här är egentligen det viktigaste kravet, tåligheten.

Att inte behöva dator är för att jag vill slippa laptoppen, och kunna skriva blogginlägg på ipaden och ha bilderna tillgängliga. Så om bilderna lagras i min ipad, hos picasa eller flickr spelar egentligen ingen roll. Eller om bilderna automagiskt laddas upp från kameran till någon ftp/filserver så fungerar det med.

Att filma i HD är trevligt, men inget som krävs. Samma sak med geotaggning, för det vore bra om bilderna blir geografiskt taggade direkt när man tar dem.

Jag är öppen för alla förslag, även väldigt kreativa!

En kamera som ser rätt ut, men kan den filma? www.kamerabild.se/nyheter/kameror/fujifilm-finepix-xp30-vattentat-med-gps-1.383411.html

Sedan fuskade jag, och ringde en kompetent kameraaffär. Fick direkt två förslag, som bägge var bättre än det jag hittat i mina försök att leta reda på rätt kamera.

Panasonic Lumix DMC FT3 och Olympus Tough TD 810.

Lumix DMC FT3 är lättare, tunnare och har bättre filmupplösning. Olympusen är billigare. Lutar åt Lumixen, men först skall jag läsa tester.

5 svar på ”Finns den här kameran, hjälp mig att hitta”

Det låter som om det skulle finnas minst ett par att välja mellan och det är vettiga krav du har listat upp.

kan rekomendera Go Pro HD Helmet Hero hur kul som helst, men den kanske inte kan leva ihop med paddan

Kommentera