Kategorier
DiscGolf

Forehand kast i #discgolf – precision och längd

Tänkte öva upp mina forehandkast. I Södertörns FK har vi en ForehandFantom som heter Jonas Bengtsson, och de flesta som spelar discgolf regelbundet vet vem han är. Jag kanske inte kan bli lika stabil som honom på en säsong, men fokus ligger definitivt på forehand nu.

Anledningen är att jag vill spara mitt högerknä så långt det är möjligt, har haft lite problem med det på senaste tiden. Ett vanligt backhandkast (om man är högerhänt är väl bäst att tillägga så att Danne inte behöver kommentera på det ;)) lägger en slutrotation på höger ben, och knäleden är inte riktigt gjord för att hålla uppe en pivoterande överkropp.

Här är min spellista med mer eller mindre bra forehand tekniker

Det klassiska tipset i all precisionssport är ju ”train lots!” Och det kommer jag göra genom att köra rundor med enbart forehands nu i början av säsongen. Ett annat klassiskt tips är att kasta med en ultimate frisbee disc.

Brodie Smith är ju en brutal ultimate spelare med sjuk precision. Här har du en video där Brodie Smith och Avery Jenkins battlar precision.

 

 

Kommentera