Kategorier
Hund

Första valpboken av Monica Hillman

Nu har jag hittat den. Den enda boken man behöver som blivande/nybliven hundägare!

Monica Hillman har med sin bok Första Valpboken – forma din valp med enkla metoder redan från 8 veckors ålder (klicka på bokförsäljning) lyckats med det som så många andra misslyckats med. Nämligen att samla kunskap och erfarenhet och förpacka det på ett enkelt, lättläst och roligt sätt.

Första Valpboken har ingen sidnumrering, men jag tror att det är ca 40 sidor. På varje sida står det bra saker. Det är extremt tydliga bilder. Det är glädje och det är lättlärda tekniker som jag tycker man kan använda utan att tveka (dvs inga bestraffningar, men ändå tydligt med gränser).

Att boken är så lättläst och så grundläggande gör att alla i familjen kan läsa den. @partypinglanse läser den tillsammans med LillFisen, så de läser varannan sida var. Men alla i familjen borde läsa den, oavsett ålder och oavsett utbildning.

Lite kul är det att det här var den första boken som @partypinglanse faktiskt valde, och sa ”den här vill jag ha”.

Boken kostar 169 kr inklusive frakt, och det är den definitivt värd.

Med boken får man också en DVD som innehåller 12 träningsfilmer. En bild säger ju mer än 1000 ord, och en film innehåller massor med information. Det är faktiskt riktigt smart av Monica att inkludera filmerna, för man får ytterligare ideer av att se hur hon agerar med valpen och hur valpen reagerar på henne.

Filmerna är beskrivna med en disclaimer i boken:

Filmerna är mer spontana än redigerade. Det är en amatörfilm, använd dem som ett komplement till boken och njut av den glädje som de vill förmedla

Det kanske man kan hålla med om 🙂 , men informationsvärdet av filmerna är så bra att jag är verkligen glad att man får med dem.

Teknikerna i boken är grundläggande och fungerar även på äldre hundar, fast där kanske de redan lärt sig andra saker som behöver avläras med, tänk på det.

Gör det enkelt för dig om du skall skaffa hund eller har en valp. Köp den här boken!

Kolla även in Monicas site Hunden i Vardan. Där finns massor med bra tips och läsning

 

1 svar på ”Första valpboken av Monica Hillman”

hej tack för att du skrivit så gott om första valpboken , den har fått så bra recensioner på bokus , men nu har 2 skrivit ner den sååå.. skulle du vilja skriva din åsikt om boken på bokus vore det jätte snällt. det ser så illa ut med dessa 2 sista…
vänlig hälsning Monica Hillman här är sidan:
http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=yes&search_word=f%F6rsta+valpboken+%3A+forma+din+valp+med+enkla+metoder+redan+fr%E5n+8+veckors+%E5lder

Kommentera