Söndagarna är bjj sparring. Mitt enda mål idag var att ta det lugnt på sparringen. Inte gå ut i maxfart, inte muskla och inte stressa. Målet var att ta det lugnt, flowsparra till en början och sedan öka för att vara utmattad när det var trettio minuter kvar*.

Mission accomplished!

Sitter nu här med ont i halsen, blåmärken på bägge biceps och hyggligt mattslipade fötter och tår. Är det värt det? Är det värt att ha ett leende från öra till öra? Att inte kunna slut tänka på trianglar, svep och strypningar? Att faktiskt vilja fortsätta redan imorgon?

Det var en grym sparring helt enkelt! Så jäkla värt det!

Photo

Stephan Kesting visar pendulum sweep

Ett svep som vi testade på varandra är pendulum sweep.
Man kontrollerar ena armen med en overhook, hookar knävecket och sveper motståndaren. Trevligt effektivt, och ganska riskfritt.

Övade massor med trianglar med. Börjar hitta ingången till den nu, och kan finslipa avslutet ytterligare lite. Men klart skönt att den börjar sitta.

Känslan på sparringen på söndagarna är riktigt avslappnad. Massa rull, väldigt fokuserat men helt utan macho attityder och andra dumheter. Superskönt gäng på http://bjj-center.se helt enkelt.

* = tanken var att ha en halvtimme att genomlida i utmattat stadie, för då blir teknikerna så extremt viktiga. Måste jobba mer på escape från side control med. Tycker jag hamnar dåligt oavsett hur jag tar mig loss.

Kom på när vi gjorde middag (cesar sallad) att jag inte ätit någon lunch idag. Inledde därför med en stadig portion lasagne, och klev sedan (efter lite paus) på två portioner cesar sallad. Så skall det ätas!

Sitter för övrigt och luktar tuggumi eller munskölj beroende på vem i familjen man frågar. Oavsett så funkar thai linimentet riktigt bra, och gott luktar det med!

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: