Kategorier
Livet

Havregrynsgröt vs McGröt

McDonalds kör ju en ganska aggressiv kampanj nu för att få ut sina frukostar som vana för gemene man.

Jag provade Lilla Mackan med ost och skinka igår, vilket kan sammanfattas som en helt ok macka. Näringsmässigt är det lite mycket fett (och jag hade gärna sett mer protein) men det går enkelt att åtgärda om man beställer den utan smör.

I morse såg jag i flödet att McDonalds postat en bild på en rågmacka (dvs lilla mackan) vilket ju faktiskt är ganska ovanligt på Donken.

Kommantarsfältet visar ganska tydligt hur Svenska internet ser ut

 

Två av dem kanske är ironiska, men i övrigt? Intelligensreserven kallar, eller något sådant.

Näringsinformatonen ser ut såhär:

Just mackor är svåra att jämföra, troligen vet du inte ens hur mycket smör du har på mackan när du gör den själv (men det är mer än du tror).

Något som är enklare att jämföra är hemlagad havregrynsgröt och McGröt. Trodde jag i alla fall, men sedan inser jag att näringsinformationen är för hela portitionen, dvs inklusive mjölk och lingonsylt och då blir det ju lite svårt.

Det där är ju inte bara havregryn, det ser man ganska snabbt. Jämför man med utmärkta recepthjälpen och deras näringsinformation så ser det ut såhär:

 

Det skiljer ju inte så jättemycket. Tror jag skall ta och äta gröten på Gyllene måsen jag köper andra frukost där nästa gång

 

Kommentera