Hembakt knäckebröd – LCHQ-recept

Läckert brödrecept från Anna på trend och träning Hembakt knäckebröd – LCHQ-recept

Att baka sitt eget knäckebröd till julbordet är hur lätt som helst blev jag medveten om igår. Massa nyttiga och härligt knapriga frön till sillen är inte fel och det blev verkligen GOTT. Dessutom gluten- och mjölkfritt för dig som inte tål det.

Ingredienser:

2 dl hela linfrön 2 dl solrosfrön 2 dl pumpafrön 2 dl psylliumfrön (alt. sesamfrön vilket jag inte hade hemma) 1 tsk salt 4 ägg 1 dl äggvitepulver (för extra protein. Kan uteslutas) 1-2 msk smält kokosolja ev. kummin för att jula till det (något jag inte gillar, men kanske du?) Gör så här:

Blanda alla fröer och salt i en skål. Rör ihop ägg och smält kokosolja och häll i fröblandningen. Blanda. Platta ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och skär i så stora bitar du vill ha. Grädda i mitten av ugnen i 160° i ca. 30 minuter. Låt svalna på galler. Recept på ett annat gott mjukt LCHQ-bröd till julbordet hittar du här.

Original Page: http://trendotraning.se/2012/12/08/hembakat-knackebrod-lchq-recept/

Sent from Feeddler RSS Reader

Leave a Reply