Kategorier
Nytt

Hyr film på nätet hos Headweb, lagligare än torrents, billigare än att köpa (ping @headweb )

20110822-113739.jpg

Jag har testat Headweb ett par gånger, och tycker såhär. Otroligt bra tjänst, bra utbud och bra priser.

Headweb kommer säkerligen konkurrera med vår lokala videoprånglare. Både hyrfilm och annan film blir krånglig när det är så otroligt enkelt att konsumera film via Headweb.

Med Ipad så fungerar inte skjutreglagen i filtreringen av sökresultatet vilket är trist. För övrigt så går det inte alls att titta på headwebs filmer med en ipad, vilket är otroligt synd. Här behövs det en bra lösning, och det snabbt!

Webben
Om jag tittar på en film i min watchlist ligger den kvar på watchlist efter det att jag tittat på den. Det verkar inte gå att ta bort filmer från watchlist alls?

Går det att koppla ihop så att man ser imdb betyg direkt på filminfo? Det vore riktigt bra, och skulle underlätta valet av film.

Det vore coolt om man kunde välja filmen man vill se på ett device, och få det uppspelat på ett annat (tänker som Amazons whispernet och hur böcker levereras i Kindle) men det är nog lite överkurs…

En sak som också skulle underlätta är en koppling till facebook, twitter och google+ så att jag kan se vad mina kompisar sett/röstat på. jag vill hellre se hur mina kompisar röstat än massa okända. Med mina kompisar vet jag i alla fall vilken smak de har, och vad jag tycker om de filmer de gillar i vanliga fall.

Watchlisten visar bara fem filmer per sida, och det går inte att ställa in något annat.
Smart med rss flöde på nya filmer, så jag lade till den strömmen i Google Reader så ser jag direkt när det kommit nyheter. Här borde Headweb lägga till så att man i flödet direkt kan lägga till en film på watchlist (med bara ett klick och utan att gå ifrån rss flödet)

PS3
Vi har valt filmer via webben och PS3an. På PS3 är det lite väl många tryckningar för att gå från en film till en annan.
Är man i en kategori och väljer att titta info på en film är det många tryckningar för att komma tillbaka till samma kategori.

Bättre filtrering skulle jag vilja ha. Till exempel alla Billy Bob Thorntons filmet mellan åren 86-96. Eller något annat.

En halvirriterande sak är att PS3ans skärmsläckare går igång när man kollar på film. Den dimmar ner ljusstyrkan, men skakar man på kontrollen så blir det ljust igen.

Bildkvaliteten?
Vi har bra fart på vår internetanslutning, och trots att vi valt att titta på HD filmer så känns det inte som att det blir riktig uumpfh i bilden, om du förstår hur jag menar? Vi hyr bluray filmer, och har stor (äkta) HD tv, så dålig bildkvalitet syns direkt. Här blir det inte krispig bild, utan lite seg och tråkig, både i pixlar och färger.

Alla filmer finns inte för alla plattformar
Det var förvirrande att vissa filmer inte finns för PS3. På siten finns det ingen möjlighet att filtrera bort icke PS3 (eller annan plattform) filmer förutom i sökresultatet. Nyhetslistan, toppfilmer, rekommenderatlistan etc går ej att göra detta med.

Ingen facebook sida
Av någon anledning har inte headweb någon facebooksida enligt @partypinglanse
Däremor finns @headweb på twitter och är aktiva på ett trevligt sätt.

Facebook appan förstod hon inte riktigt vad den gjorde, och jag är extremt cynisk mot appar på facebook, så jag har inte lagt till den. Någon som har testat den och kan berätta vad den tillför

Har man boxee verkar det som att man kan betygsätta filmen efter man sett den och det twittras ut. Något liknande för omdömen som man skriver på siten vore ju bra, och att man kan göra det på PS3an med efter man sett filmen.

Betalmodellen
Detta är något Headweb kan och bör skruva på. Prissättningen per film är ok, men lokala videobutiken har tre filmer i en vecka för hundra kronor. Vi har spenderat åtskilliga hundralappar där kan jag säga.

Ett dagspass vore perfekt när man är sjuk. Ett veckopass skulle fungera för längre ledigheter, och månadsabbonemang skulle jag köpa direkt.

Slutsats
Vi kommer lägga en hel del av vår filmbudget på Headweb framöver. Bildkvaliteten är inte dålig, men inte bluray krispig heller, men det laggar inte och filmtittandet startar direkt. Det är lätt och snabbt att hyra filmerna, och det finns flera betalsätt.

Testa, du kommer inte bli besviken!

Kom ihåg att du är beroende av din internetanslutning för att titta på filmerna.

2 svar på ”Hyr film på nätet hos Headweb, lagligare än torrents, billigare än att köpa (ping @headweb )”

Hej och tack för dina fina ord om oss!

Vi strävar hela tiden efter att kunna erbjuda det bästa åt våra kära användare och vi tar tacksamt emot alla tips och önskemål!

Mycket av det du har kommenterat ligger på vår ”att-göra-lista”. T.ex det här med en iPad-app, enklare filtrering, uppdatering av PS3-plugin och fler betalalternativ.

Visst kan man ta bort filmer från sin watchlist och även denna funktion skall göras mer lättillgänglig. Går du in på t.ex denna sida när du är inloggad så kan du ”kryssa av” de filmer du har sett eller inte längre är intresserad av. http://www.headweb.com/sv/5906/filmer?showAll=false

Vår facebooksida är http://www.facebook.com/headweb.

Vi hoppas att du har haft en bra helg och önskar dig många trevliga filmstunder med oss!

Vänliga hälsningar
Tonje
Headweb

Hur hittar man till sidan där man kan ta bort filmer från watchlist via vanliga sitenavigeringen? Jag hittar det inte…

Angående Facebook, om jag söker på headweb på fb så får jag upp en peron och en app som tillhör er. Först när man klickar på ”visa alla resultat” så kommer länken till er FB sida. Det borde ni fixa.

Två andra saker:
1. Lättare att se på webben vilken film som finns på vilken plattform. Det är drygt att behöva söka på respektive titel och sedan filtrera sökresultatet för att se om filmen man öker finns på en viss plattform.

2. Visa titel och huvudkategori på filmerna vid mouse over på PS3. har inte testat de andra plattformarna, men det vore bra att snabbt kunna se vilken kategori filmen tillhör, så man inte behöver klicka in på respektive film för att se det.

Kommentera