Ichromy – bra webbläsar app för ipad

Har testat två appar för ipad den senaste tiden. Den ena är en webbläsare och den andra är en facebook app.

Jag börjar med webbläsaren – Ichromy


En webbläsare är ju inte så speciell egentligen, men ichromy gör två saker om är så bra att det kan vara värt att byta bara på grund av det. Ichromy är flikbaserad, vilket gör att det går fortare att byta mellan fönster än i Safari.
Dessutom så envisas inte ichromy att ladda om sidan när man går tillbaka till ett fönster såsom safari gör. Det känns nästan magiskt att hålla på en länk och sedan välja “open in background tab” och fortsätta där man var.

En riktigt bra sak med ichromy är att den maximerar ytan för sidan man är inne på. Så fort man bläddrar nedåt på sidan så försvinner adresslisten och de övriga knapparna, och man surfar i fullskärmsläge. Sjukt bra!

Jag har därekot hittat tre nackdelar med ichromy som kan vara bra att känna till. Bokmärken, bildsparning och att gå överst på sidan.

Safari har ju en funktion är man trycker längst upp på sidan så hoppar man automagiskt till sidans början. Otroligt smidigt, men det har inte ichromy. Bokmärkeshanteringen är en enda lång lista. Det går inte att skapa kategorier eller liknande. Det går inte heller att importera bokmärken från safari.

I safari så håller man på en bild så får man upp valet “save image”. Den möjligheten finns inte i ichromy vilket är synd.

Kan du stå ut med lite sämre bokmärkeshantering, att inte kunna trycka högst upp för att snabbt gå överst på sidan och att få lite knöligare att spar bilder så kommer du ha en snabb webbläsare där du får stor yta att läsa på, där du blir effektiv med flikar och du slipper att webbläsaren laddar om sidan så fort du går tillbaka till det fönster du var i.

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: