Kategorier
DiscGolf

Inte mer än två kast inom 50 meter

Avslutet är det viktigaste i discgolf. Faktiskt så är sporten mer belönande än många andra. När disken träffar korgen så smäller det till och rasslar i kedjorna, och man blir direkt belönad.

Men att komma dit är inte det lättaste, en discgolfkorg är inte särskilt stor… Mer exakt skall den vara 66cm bred och 51 cm hög, och detta skall vara 82 cm över marken.

Mer om exakt hur en discgolfkorg skall vara konstruerad kan du läsa hos PDGA technical standards

Lite kul är att titta på orginalpatentet hur en discgolfkorg ser ut:

20110809-102606.jpg

Så min tanke är att inom 50 meter skall det inte behövas mer än två kast för att lägga discen i korgen. Ofta är det ju så att det är ganska knepigt att göra just det inspelskastet, om man inte ligger på fairway (det kan iofs vara knepigt ändå, se tillexempel hål 1 och 2 på Rudan).

Därför har jag gjort min teknisk inspelsbana som jag postade om tidigare (urban stylee banan). Med olika utkast så blir det riktigt utmanande!

Det är ju så, att stå på ett öppet fält och kasta på korg är bra, men man är ju rökt direkt när man hamnar så att man inte kan stå som man vill, eller när man måste kasta över/under/runt hinder som är mellan en själv och korgen.

Så planen är att träna inspel, från knepiga platser. Och puttar, från svåra platser. Och att inte göra mer än två kast när jag är inom 50 meter från korg.

För att visualisera korgen så har jag gjort en cheapolösning. Det bästa är ju såklart att ha en riktig korg, men det kostar en del… Min DIY lösning är betydligt enklare och billigare.

20110810-095021.jpg

Jag tog två buskställningar som vi hade hemma, och mätte 82 cm från kanten ner på ”pinnarna” och markerade med tejp. Då ser jag hur långt ner jag behöver trycka ner pinnarna i marken. Sedan fäste jag en till ställning på den första (med buntband) så att jag fick rätt höjd på ”öppningen” för min korg.
Eftersom kedjeklirret är en så belönande del av spelet så fäste jag också en 33cl läskburk ungefär mitt i öpnningen, så att när discen går igenom öppningen så blir det en tydlig visuell och ljudlig signal. Billigt och fult, men väldigt funktionellt.

Kommentera