Kategorier
Livet

Jag har fått en alldeles egen facebook stalker

Inte för att det är första gången jag har en individ som följer mig som är alldeles för närgången och intresserad av mig, men den här gången är det en ”elektronisk” stalker som följer mig på facebook. Måste ju inleda med att säg aatt jag är imponerad över att någon låter mig ta upp så stor del av sitt liv att ett konto skapas för att smutskasta och följa efter mig

Eller följer är fel ord. Rätt är att kontot går med i grupper där jag är aktiv. Klickar på ”like” i de diskussioner där folk är kritiska/negativa mot mig. Dessutom kommer det ofta kommentarer som vid första anblicken verkar ofarliga, men när jag luktar på dem och analyserar dem så är det mycket riktigt återigen en bajsmacka. Det är insuinationer, förklädd kritik och uppenbart medvetna felläsningar och missförstånd.

 

Faktum är att många av påståendena är tagna ur luften och rent hittepå. Eftersom jag aldrig diskuterat med den här ”personen” och personen inte känner mig eller vet vad jag kan så blir det patetiskt med ifrågasättanden.

Det intressanta är att när jag postar i en offentlig grupp så tar det inte lång tid innan kontot ansöker om medlemskap och börjar klicka like på negativa kommentarer mot mig. Nu senast tog det inte mycket mer än 30 minuter vilket nog är rekord.

Det här började innan valet, och det gör att jag tror mig ha lite koll på drivkraften bakom det hela. Ännu mer intressant är att kontot också postar och likear i hemliga/stängda grupper när jag postar. I en hemlig grupp syns ju inte det jag postar ut i flödet. Vid en snabb koll så har vi märkligt liknande intressen. Det är kanske inte så konstigt för andra kan ju tycka som jag. Det roliga (och avslöjande) för kontot är när jag går med i en hemlig grupp och det inte dröjer mycket mer än en dag innan kontot följer efter.

Drick min broder drick.... Blåsyra och cyanid du ur blybägaren skall klunka
Drick min broder drick…. Blåsyra och cyanid du ur blybägaren skall klunka

Då det finns vissa ”usual suspects” som har samma intressen som jag och är med i samma grupper så är det enkelt att se vilka som var medlem i en grupp innan jag gick med och i vilka grupper stalkerkontot dyker upp.

Eller för att säga det så här, genom triangulering tog det mig en timme att analysera vilka som finns i vilka grupper och det tog 5 minuter att koka ner det till vilka tre av mina facebook”vänner” det troligen är. Och vem jag är säker på som ligger bakom kontot.

Fegt säger du?

Jag kan inte annat än hålla med. Det är många ord som kan beskriva det hela. Men jag tror att stalkerkontot dör nu. Eller i alla fall innan veckan är slut. För att det finns förtäckta hot i texterna är klart. Att skärmdumpar för att säkra bevis är gjorda är sant. Att apparaten för att rulla igång rättsmaskineriet är redo stämmer det med.

Personligen vill jag helst inte lägga tid på det, utan tänker se mellan fingrarna när fejkkontot försvinner.

Anledningen till att jag skriver detta här är att på FB där kan folk blocka, radera och anmäla hej vilt. Även fast jag har rätt i att ett konto är fejk och att ett konto smutskastar mig så kan det enkelt dra igång en storm av anmälningar. Eller blockeringar. Eller hatposter.

Därför skriver jag detta här, där jag har kontroll över plattformen, för att se till att fejkkontot som förföljer och smutskastar mig läggs ner .

Kommentera