Kategorier
Livet

Jag och itunes är verkligen inte kompisar

Det finns mycket man kan säga om Apples ekosystem. Det positiva är att när det fungerar så fungerar det riktigt bra (om man gör på det sött som Apple tycker är rätt så klart).

När det däremot går fel så… Enligt apple power users ”så har du gjort fel” vilket är intressant.

Jag har precis bytt dator. Installerade itunes på den nya datorn och när jag gjorde så så frågade den om jag ville installera en uppdatering för ipaden.

 

Ja tack tänkte jag, och klickade på uppdatera. Sedan kom ett obehagligt meddelande. Ansluten ipad gick ej att uppdatera.Var god återställ ipad till fabriksinställningar och börja om från början. Ja felmeddelandet var inte med de orden, men paddan gick inte att uppdatera så den brickades.

När jag återställde ipadden så fick jag upp det här härliga felmeddelandet

Itunes säger alltså åt mig att jag måste installera en ny version av itunes eftersom simkortet är låst på ipadden? Och när jag i itunes söker efter uppdateringar så säger itunes att jag har den senaste versionen installerad.

 

Fast det löste sig genom att bara låsa upp simkortet med koden 😉

Däremot så försvann 2 gig med bilder och 7 gig med itunesmusik, vilket är surt. Men det datat som är riktigt viktigt lagrar jag utanför apples ekosystem, där jag har full kontroll över vad som sker.

 

Kommentera