Kategorier
DiscGolf

Jag spelar inte om det regnar…

Japp. Det var så jag sa, när Mats och Ann diskuterade om vi skulle spela på Bålsta discgolfbana.

Det var så jag tänkte, när jag kollade klart.se och vad prognosen för söndagen skulle bli. Det var det jag mnade, när jag satt vid köksbordet med morgonkaffet. Men sedan kom den där rösten igen, den där rösten som fått mig att göra så mycket olika saker. Och de magiska orden ”hur illa kan det bli?”

Så jag åkte till bålsta för en runda discgolf.

20110807-235504.jpg

Det regnade. Så där mycket så att man ger upp och bara skiter i att det regnar. Sådant där regn där det enda som hjälper är en vaxad regnrock som fiskarna på Deadliest Catch har. Det finns inget goretex eller annan membranprodukt i världen som står emot en sådan vattenpelare.

20110807-235807.jpg

Kolla fikat i högerhanden. Kanelgifflar (räkna e produkterna i dem du!) och Cola. Så jobbar en mästare!

Här kan du se att det verkligen var regnigt…

Väl på banan så tog det några hål innan jag fattade att discarna blir hala i regnet, så det var några magiska felkast och trädträffar. Latitude 64s gold plast blir hal när det regnar.
Banan då? Rudan är öppen, lång och krävande. Bålsta discgolfbana är kort, teknisk och tight. Hur kul som helst. Rekommendrar ett besök om du vill spela en välplanerad bana där din precision ställs på stora prov. Det finns inga OB på banan förutom på hål 18, vilket var lite intressant.

20110808-000200.jpg

Hyzerhål på 120m typ. Försökte lägga på lite s-kurva men kastade bara rakt fram istället. Helt ok, från stillastående, och med ett skönt inspel till korg.

Min plan med mindre än 2 kast inom 50 meter gick ganska bra, missade 3 puttar på hela rundan. Skall träna ännu mer på det, det är en sak som är säker.

Förutom en skön runda med trevligt sällskap så lämnade Bålsta kvar en sak, ett skavsår i hålfoten… Klart oskönt, stort som tre femkronor. Nåja, det går över. Och det där med att inte spela om det regnar? Jag tycker fortfarande inte att det är optimalt, men med en bättre jacka (den jag hade idag kostade 79 kr på Lidl, och dog för två säsonger sedan…) och paraply så kan det bli bra.

Men lite ironiskt är det, det jag sa och det jag gjorde. Men som sagt, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig?

6 svar på ”Jag spelar inte om det regnar…”

Hehe, kul läsning! Jag vill med snart igen! Kort och tekniskt ääälskar ju jag. Är ni trötta på banan redan? Var det långt att gå?

Definitivt inte trött på banan, spelar gärna fler ggr. Det tog 30 min att gå. Om du tänker dig utkastet på 10an på rudan och kombinerar det med inspelen på hål 1 och 2, ungefär så. Hål 14 på rudan är ganska tight numer, men så var alla hål i Bålsta, fast 14 är väldigt öppen på slutet…

Har du reviderat målsättningen? Tidigare sa du max två kast inom 50m. Nu säger du minder än 2 kast. Det blir alltså putt i korg på allt under 50m. Snart ser vi dig på PDGAs top-10-lista!

Haha, du har rätt. Får tänka lite på språket där. Målet är att det inte skall bli mer än 2 kast inom 50 meter. Fast topp 10 på PDGA är ju lockande… Måste säga att det gett resultat. Puttandet ha blivit mer stabilt, och inspelen bättre

Kommentera