Kategorier
Livet

Ju enklare innehållsförteckning desto bättre

Vill man äta bra så är tydligen den senaste trenden ”functional foods”. Dvs rena råvaror som man tillagar från grunden. Dessutom så tillskriver man vissa saker som superbär eller liknande. Exakt vad som ligger i det kan inte jag bedömma, för det är svårt att gå på anekdoter istället vetenskapligt prövade metoder oxh bevis.

Oavsett så tycker jag att functional food trenden är bra. Mitt kostråd har alltid varit, ät lagom mycket mat, med råvaror som du har koll på var de kommer ifrån, och av hög kvalitet. Ju färggladare maten är, desto bättre.

Låter väl en hel del som functional foods va?

Vi testade Scans nya köttbullar (nya för mig i alla fall) idag. Scan Svenska gårdar, med smak av kryddpeppar. Det fanns även korvar i samma serie, som vi köpte.

20111025-184332.jpg

Riktigt goda, och både stora och tunga. Det som imponerade mest var faktiskt innehållsförteckningen.
Bara 12 ingredienser, och 12 ingredienser som jag själv skulle kunna använda om jag gjorde köttbullar. Förutom kryddextrakt då, och det är lite synd att de skrivit det på det sättet. Hade varit bättre att få reda på vad det är. Annars tycker jag att det är sällan man ser produkter sam ”mjölk” och ”ägg” i innehållsförteckningen på en liknande vara.

Och kolla. Ingen smakförstärkare. Inget konserveringsmedel. Inget stabiliseringsmedel. Och inga ingredienser med konstiga kemiska namn.

I vanliga fall tar jag och killarna 15 köttbullar var när vi äter köttbullar. Alla blev mätta på 10 st var den här gången.

Och alla i hela familjen tyckte att de var goda med. Visst att de kostar lite mer än Mamma Scans och Icas ”vanliga” köttbullar, men det är frågan om ifall man inte tjänar in på det i längden.

Sa jag att de var goda med?

Med 15 g protein och 18g fett se inser man att det är riktiga råvaror i produkten, istället för ett kemilabb.

Kommentera