Kategorier
Livet

Julbord på Ikea – det var som man kan förvänta sig

20111130-081453.jpg

Vi var med familjen och åt julbord på ikea igår. Utan familykort kostar det 199 kr. Med familykort får man 100 kr rabatt.

På det stora hela så var det precis som resten av Ikea. Det saknades saker. Skyltningen var fel. Det var billigt men inte mycket mer än så. Ungarnas omdömmen var ”knappt gott”, ”5 av 10”, ”rörigt och kladdigt”.

Sillen var upp lagd i stora burkar, så stora att gafflarna man skulle ta med inte riktigt nådde ner, så när det började ta slut fick man gräva djupt i burkarna, så att både verktyg och fingrar blev kladdiga.

Det var inte upplagt efter hur man tar, utan att allt var upplagt på samma bord, så det var väldigt trångt. Trots det så var det slut på många ställen varje gång jag tog mer (tog fyra gånger), det saknades tänger att ta mat med och skyltarna som visade vad det var för mat saknades eller satt på fel ställe.

Rödbetssalladen var halvbra, sillsalladen helt ok. Sillen var god och ägghalvorna lämnade inget intryck.
Leverpastejen och kalvsyltan var goda, men det panns ingen press/rullsylta. Det fanns en korv (utan skylt) som mest smakade prickig korv. Laxen var som äggen, dvs inget speciellt. Prinskorvar fanns det inga, men det fanns en annan uppskivad korv. Skinkan var menlös, och tillbehören fick man jaga runt för att hitta.

Revbensspjällen var härligt tjocka, men totalt förstörda för de var torra som en öken. Smaken var blek med. Janssons frestelsen passade inte mig, men jag vill ha mycket anjovis i min jansson. Det var det inte här. Sirapsfläsket var jättegott däremot.

Det fanns någon annan sorts korv, även den utan skyltar som var helt ok. Rödkålen var god.

De hade ostkaka om hade varit fryst, så den var grynig och vattnig, vilket alla blev besvikna på. Ris a la maltan var som man kan förvänta sig.

Så julbord på ikea var sådär. Billigt, rörigt och utan känsla. Killarna tyckte det saknades många rätter och att det var för lite smak på det mesta. Jag håller med dem!

Kommentera