Kategorier
BJJ

Lite reflektioner från gårdagens sparring

Vi mjukrullar lite… Jupp, i max 10 sekunder, sedan blev det full fart. Fast iofs så var vi bägge varma efter två soft roll ronder. S det var bara att gilla läget och köra på. Inte mig emot.

Bryta guard är knepigt. Med mina långa ben så är det svårt att få till det mjukt och explosivt. Känns mest som att jag har styltor, men det är det övning är till för. Håll ena armen, sätt ut det benet som är på samma sida som armen jag håller fast. Vinkla ut det andra benet och ställ dig upp. Låter ju inte så svårt.

Hade kunnat vara en bild från idag, för så känns det ibland. Det är sjukt viktigt att andas lugnt och tänka. var är min escape. var är attacken efter det… men när man blir som på bilden och bara musklar så är det sjukt frustrerande, och det slutar med att man blir utstrypt. En sak jag behöver öva på är att se mig själv utifrån och in. När anfra säger vad jag skall göra så lyckas jag riktigt bra på sparringen. Men när jag är ”själv” så ser jag inte möjligheterna. Som idag när Andreas viskade ”posture” när jag höll på att fastna i en triangel. Poff så hade jag en bred bas, och en postu som inte gick att bryta.

Men min hip bump börjar sitta bättre och bryggandet blir starkare och starkare (tack kettlebells för det!)

Appropå hip bump så är svep roliga tycker jag 😉 Det gäller att bryta den andres posture så att hans bål vrids. När bålen vrids så är det bara att hip bumpa mot det håll som bålen är vriden (och följa efter, inte helt lätt alla gånger). Nästa steg i arsenalen är att stanna kvar och ha kontroll efter svepet, men hey man kan inte få till allt på en gång.

Skador då? Jomenvisst serru. Eller skador och skador. Lillfingret på höger hand blev lite vridet, men det går över. Försökte försvara en strypning (ta baseboll bat grepp vid rear naked choke) så jag låg så under nästan en hel rond. Klarade det ganska bra, men blev utstrypt med klassikern fulstryp. Eller palm to palm som Joe Rogan kallar det. Så nu behöver jag inte raka käklinjen på ett par dagar känns det som. Extrempeeling någon?

Imorrn jobbar jag hemma, och tur är det för en guardbrytning misslyckades och landade rakt på näsan. Krackalack! Fast inget brutet och inget blod märkligt nog. Kick to the face som metod att bryta guard funkar, men är lite (en gnutta) regelvidrigt.

Men slutsatsen är enkel. Träna mer på att bryta guard. Träna mer på kniviga situationer så att jag behåller lugnet och andas och tänker på ett bra sätt.

Det här är slow roll btw:

 

 

Kommentera