Kategorier
Bartrick Dryckesspel

Lurisen

Många bartrick kommer från lite allvarligare situationer där man lurar folk på stora pengar. Typiska sådana situationer är dart, biljard och kortspel där det går att få in riktigt mycket pengar bara man är lite smart (och inte är rädd för att behöva springa snabbt ibland). Lurisen har en historisk bakgrund från detta, men är […]

Många bartrick kommer från lite allvarligare situationer där man lurar folk på stora pengar. Typiska sådana situationer är dart, biljard och kortspel där det går att få in riktigt mycket pengar bara man är lite smart (och inte är rädd för att behöva springa snabbt ibland).

Lurisen har en historisk bakgrund från detta, men är försnällad så att den som blir blåst skall kunna le åt det.

Ditt mål är att få en öl från en intet ont anande barkompis. Allt du behöver är 2 enkronor och lite kaxighet så att du vågar genomföra detta. Gör det inte mer än två gånger per kväll i samma bar, för folk blir lite ilskna när de blir lurade i stor utsträckning.

Gör så här:

  1. Identifiera ett lämpligt offer och sätt dig vid baren.
  2. Tag en enkrona i vardera handflatan och putta lite lätt på grannen
  3. När han vänder sig om säger du. ”Jag påstår att det här är två tior. Om jag har fel får du köpa mig en öl”. Hela tricket hänger på att du kan leverera dessa två meningar på ett trovärdigt sätt! Man kan modifiera det lite och säga: ”jag kan trolla dessa till två tior, om jag har fel får du köpa mig en öl*”. Men hela tricket hänger på hur du levererar just denna bit, tänk på det.
  4. ”Kör i vind”, säger grannen som inte misstänker något fuffens.
  5. Du säger: ”Okej, jag har fel – köp mig nu en öl”.

Tänk på att detta trick bör bara utföras om grannen inte är för berusad. Man känner sig lätt lurad efter att ha blivit utsatt för detta, så kolla att personen inte verkar agressiv. Är personen för berusad så kan du få förklara tricket både en och två gånger innan han har fattat och poängen går förlorad (och förmodligen ölen också). Är han agressiv riskerar du att få något helt annat.

* = lägger du upp det som ett trolleritrick så blir förväntningarna att du skall leverera något. Lite enklare att levererar som trick, men betydligt hårdare för ”the mark” när han inser att han är blåst.

Kommentera