Kategorier
Livet

Morgonens flöde: öl, hundar och ditt vuxna ansvar

Det var en intressant morgon idag. Mycket läsvärt på direkten.

Gunnar Trossö har skapat en sida om Rhodesian Ridgeback vilken jag gärna länkar till. Är du hundägare eller funderar på att skaffa hund så är den obligatorisk läsning. Kunskapsnivån Gunnar visar är baserad på kärlek, och så insatt som han är i rasen önskar jag verkligen att fler hundägare är i sin respektive ras.

Förutom hundar så är ju öl och träning två av mina intressen (fast av olika anledningar så håller jag mig borta från ölet just nu). Det har nyligen kommit en studie om öl som återhämtningsdryck efter träning tipsade Guddi om. Slutsatsen i studien är korkad. Dricker man vätska efter passet återvätskar man kroppen. Öl är vätska. Dricker man öl efter passet så återvätskar man kroppen märkligt nog! Skall man mäta effekten som återhämtningsdryck så borde man ju se hur testpersonerna återhämtar sig till nästa träningspass åtminstonde. Vilket man inte gjorde i den här studien…

Mer om öl kommer från Beer Sweden där Jens Skrubbe förklarar vilka ölglas du behöver ha hemma och hur de ser på ölglashanteringen på Pressklubben. Bästa tipset är att alltid ställa ölglaset med loggan mot kunden. Serverar man ölet i fel glas (kanske en Gulden Draak i ett Duvelglas) så vänder man loggan bort från kunden. Personligen så har jag två ölglas som jag varierar emellan, en sort som är tulpanliknande, och en sort som är tumblerliknande. Det räcker för mig.

Sist så kom det som jag tyckte var viktigast, nämligen ditt ansvar som vuxen. Läs vad Christian Gillinger skriver om att dela barns klipp och innehåll på nätet. Fundera lite nu, tillhör du mobben som garvar och delar vidare, eller hur gör du?

Vad skulle du gjort om det var ditt eget barn som skapat innehållet? Fundera på det nästa gång du delar något vidare, bara för att det går att skratta åt betyder det inte att vi skall skratta åt det.

 

1 svar på ”Morgonens flöde: öl, hundar och ditt vuxna ansvar”

Tack för din rekommendation. Vill förmedla insikt om rasen för att skapa grund för optimalt hundval, baserat på personlig livsstil tillsammans med rasens signifikanta egenskaper. Att leva i symbios med hunden där båda parter kan njuta av varandra på bästa sätt! Att köpa bil är inte bara att välja en snygg färg.. sportbil, terrängbil, familjebil samt modell med automat eller manuell låda – val blir än mer avgörande för rätt hundras. Hunden skall du leva med under många år och är inget man bara byter om modellen inte passar. Till alla som vill köpa hund. Skaffa insikt, känn efter och betänk igen innan du satsar på din framtida livskompis. Lycka till!

Kommentera