Kategorier
Livet

När gjorde du senast något du aldrig gjort förut?

Efter nyår är det många som börjar banta, börjar träna eller sluta röka. Och i vår konsumtionsintensiva värld så förväntar man sig resultat lika snabbt som det går att byta kanal med fjärrkontrollen, eller lika snabbt sm det går att köpa en ny tv på avbetalning trots att man knappt har fast inkomst.

Realitycheck, har du spenderat x antal år på att göra något så kan du inte bryta den vanan hur enkelt som helst. Kroppen är dessutom en väldigt trög, slö och svårövertalad maskin, så du kämpar i uppförsbacke den första tiden.

Men vet du vad

20120110-070747.jpg

Någonstans måste du börja. Så enkelt är det. Och det går inte att nå toppresultat på en gång. Bra och varaktiga resultat tar tid att skapa, ibland ett år eller mer än så. Det finns inget som heter quick fix – att ha en hållbar livsstil är inget man silvertejpar ihop på en fikarast.

Och för att svara på frågan i rubriken så är det ganska ofta för min del. Åtminstone någon gång per år. Nu håller jag på och lär mig att stå på händerna. På skolgymnastiken lyckades jag aldrig med det. Och efter de otrevliga upplevelserna så har jag aldrig försökt igen. Nu så stod jag 30 sekunder på huvudet och balanserade med händerna.

För mig är det stort – något jag är stolt över. När gjorde du senast något du aldrig gjort förut?

20120110-071446.jpg

Kommentera