Igår blockerade de (igen) vägen för bilarna som skulle lämna djur till Dalsjöfors Slakteri. Istället för att komma in på området fick bilarna fulla med djur stå och vänta i timtal i 30° graders värme! Snacka om djurplågeri. Grisar är käsnliga för hetta dessutom..

Avskum till aktivister som gör såhär.

Så står det i texten till följande bild, från början postad av Vi som inte vill ha varg, som rusar runt på Facebook nu.

Jag skall vara tydlig. Jag har noll till övers för djurrättsaktivister som fokuserar mer på sabotage än demonstrationer. Noll tolerans för “djurvänner” som anser sig värna om djuren men inte kan hjälpa viltet när det svälter ihjäl i djup snö eller hjälpa till när den värsta torkan på länge slagit till mot Sverige. Först tänkte jag att jag skulle ta reda på vilka det var som låg bakom det idiotiska tilltaget och skriva ner dem rejält.

I researchen för det så snubblade jag över detta där både polisen och Slakteriets VD uttalar sig

 

Polisen säger att det var lugnt. VD för företaget säger att det gick lugnt till (och enligt honom verkar det inte vara första demonstrationen heller). BT skriver följande

Aktivister manifesterade för djurens rätt utanför slakteriet i Dalsjöfors under fredagen. En manifestation med uteslutande fredliga inslag – men på plats fanns även aktivister som vurmar för civil olydnad.

Utanför Dalsjöfors slakteri hade ett dussintal djurrättsaktivister samlats under fredagsförmiddagen. Borås Animal Save, som är en nystartad del av aktivistgruppen Save Movement, hade annonserat i förväg om sin närvaro och poängterat att manifestationen skulle vara tyst och fredlig.

Dessutom hittar jag en länk från en av de som var med där hon skriver följande

I fredags var vi med Borås Animal Save vid Dalsjöfors slakteri och hade en manifestation + minnesstund för djuren som skulle slaktas.
Polisen var på plats redan innan vi dök upp, och sa åt oss var det var okej att vi stod någonstans. Även Borås tidning var på plats och pratade med några aktivister, polisen och personal på slakteriet.

Vi stoppade alltså inte en enda bil, vi stod inte ivägen för någon och inga djur fick vänta en sekund längre i lastbilarna pga oss.
Av någon anledning har det dock spridits ett rykte om att vi var där för att blockera vägen för bilarna och lät djuren stå i bilarna utanför slakteriet i flera timmar. Detta inlägg har delats 2,6k gånger och har över 700 kommentarer i skrivande stund.

Vi djurrättsaktivister får ofta höra att vi är terrorister, extremister och att vi ständigt hotar de stackars bönderna.

Ta en titt på dessa bilder. Alla dessa kommentarer är skrivna av arga köttätare och bönder som hotar oss och uppmuntrar till våld pga något vi inte ens gjort. Vi förtjänar alltså att mördas för att vi stod längs ett staket med skyltar, dokumenterade grisarna och deras skrik, samt lade lite rosor vid vägen utanför en byggnad där djur gasas och får halsen uppskuren.

Och det är vi som är extrema.

Här bilderna på kommentarerna. Det är inte vacker läsning…

Det finns i sanningens namn också en hel del kommentarer om källkritik, och så dämpar de hatiska kommentarerna. Men det är ca 5-15% av kommentarerna. Resten ser ut på detta sätt. Idagsläget är det 3186 delningar, 1400 “gilla” och 334 kommentarer på inlägget från Vi som inte vill ha varg.

FB sidan vinner massor med uppmärksamhet på detta. Antar att det är därför de lagt upp denna bild. Sanningen får en otäck blåtira och hatet växer sig allt större. Glipan mellan ena och andra sidan växer sig allt djupare.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Intressant att männen som svarar inte ens har förstått inlägget men har inga problem att spy ur sig en massa skit. Ni har säkert inget att säga om hur det går till inne på våra slakterier, där är skygglapparna på. Ni är bara en stor skam för det manliga släktet.

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: