Nio/21 både bartrick och dryckesspel

Nio, eller 21 eller vad det nu kallas (kärt barn har många namn) är ett enkelt dryckesspel som passar precis lika bra som bartrick (det går alltså utmärkt att spela om pengar)

Man kan spela med ärtor, oliver, drinkpinnar, tandpetare eller vad som finns tillhanda. Har man inget så ropar man bara ut siffran istället.

Målet med dryckesspelet är att börja vid den överenskomna startsiffran och inte vara den som får sista siffran/biten/prylen.

Kruxet är att man får bara ta bort en eller två åt gången.

Så har spelar man 21:

Tre spelare sitter tillsammans och vill ha lite spänning. Var och en satsar en lakritsshot och kommer överens om att den som är kvar på slutet vinner. Spelarna (vi kallar dem A, B och C) kommer överens om att de börjar på 21.
A: 20 (tar bort 1)
B: 18 (tar bort 2)
C: 16 (tar bort 2)
A: 14 (tar bort 2)
B: 12 (tar bort 2)
Det är nu det börjar bli intressant, slutet börjar närma sig

C: 10 (tar bort 2)
A: 8 (tar bort 2)
B: 7 (tar bort 1)
C: 6 (tar bort 1)
A: 4 (tar bort 2)
B: 3 (tar bort 1)
C: 1 (tar bort 2)

Då har spelare A förlorat, och är ute. Spelare B och C börjar då om från 21, tar bort 1 eller 2 och den som till slut har en kvar är den som förlorat. Vinnaren dricker (eller tar hem pengarna)

Spelar man med rekvisita är nötter (eller annat ätbart snacks) bra då det går att ta bort från skålen på ett trevligt sätt. Den som äter skålen tom har förlorat…

Är man 3 eller fler som spelar så är det bra att börja på 21. Är man 2 spelare är det lämpligt att börja på 11 eller 9 

Tyckte du att det var ett bra dryckesspel?

[ratings]

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: