Kategorier
crop100

Nu är det dags för nästa 100 satsning, dvs #crop100

Såg i DN att Wass, som skapade #blogg100 (100 inlägg på 100 dagar) är igång med nästa projekt. Nämligen #crop100.

#crop100 går ut på att göra dig av med 100 saker. Det är inte ett minimalistiskt levnadssätt, utan bara en aktiv uppmaning att göra sig amed saker man inte behöver. Tanken är inte heller att du skall rensa ut 100 saker på en och samma gång, utan att kontinuerligt bli av med prylar under ett år. Dvs en pryl var tredje dag ungefär.

Det här är crop100 enligt skaparna Fredrik Wass och Michael Kazarnowicz:

Crop100 är ett projekt. Eller en utmaning. Eller en livsstil, beroende på hur du väljer att se det. Det handlar om att göra sig av med materiella ägodelar och frigöra mentalt och fysiskt utrymme för att minska röran i sitt liv. Det handlar också om att utforska vad alla prylar och ägodelar gör med oss, vårt samhälle och vår miljö.

Personligen har jag gått från att vara extremt prylgalen och försöka köpa mig bra i de sporter jag utövar til att inse att det är tid och träning jag behöver för att bli bra. Och prylgalenheten är inte borta, men jag har dämpat den genom istället för att vilja köpa saker direkt skriver jag upp dem på en lista, med länk och pris. Sedan låter jag det gå ett tag, typ en månad, och ser då om köpbehovet är lika stort.

Märkligt nog så är det ofta inte det!

Den officiella crop100 tumblrn är online, och vill du vara med så anmäler du dig till crop 100 på bisonblog

 

Kommentera