Du kanske tycker att ditt facebookflöde ser annorlunda ut? Att det inte är lika mycket intressant där som vanligt. Vissa grupper kanske du inte ser alls och andra grupper som du egentligen inte är intresserad av kommer det in en hel del saker från. Och den är kompisen, har kompisen avföljt/blockat dig eller bara lagt ner facebook?

Facebook gör om aviseringarna

Du behöver titta närmare på detta.

Gör du ingenting kommer du se mindre av det mesta, och detta är baserat på FBs nya (eller ändrade, petitesser) algoritmer.

Klickar du på denna trevliga insikt så kommer du få välja inställning per grupp. Jag hade bara 117 grupper att välja emellan, så det kan bli ett tidskrävande arbete om du är med i många grupper

Facebook aviseringarna kan ställas i fyra nivåer

Av är ju uppenbart, du vill inte se aviseringar från gruppen (frågan är ju varför du då är med i gruppen men jag dömer ingen)

Höjdpunkter är när facebook väljer ut åt dig vad de anser är intressant. Troligen baserat på mängden delningar, likes och kommentarer.

Vänners inlägg betyder att du kommer se det som dina vänner postar i den gruppen. Men inget annat.

Alla inlägg är uppenbart det med. Du vill se allt!

Defaultinställning för nya grupper

Det vore ju intressant att veta vad defaultinställningen är när du går med i nya grupper? Rimligtvis borde det vara allt men jag är säker på att facebook sätter det till höjdpunkter

Mattias förutspår sanningen

Under förutsättning att denna inställning finns kvar om ett halvår så är jag övertygad om att många kommer klaga på facebooks algoritmer och hur de inte får se något intressant alls från sina grupper.

Dela gärna om du tyckte att detta var bra tips. Eller gilla. Eller kommentera.

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: