Kategorier
Livet

Nu kanske det släpper för e-böcker

20110921-131534.jpg

Ser att Dito är på väg att lanseras. Enklast är att beskriva det som Svenskarnas Kindle, gjord av de som ”äger” bokbranschen idag. bakgrund och fakta om branschen och Amazons guldläge skriver SvD om idag. mer text, men inget hands on finns hos Pc för alla.

Anledningen är att Dito lanseras snart och som det ser ut så är det ett ambitiöst grepp för att få svenskarna att köpa fler eböcker. Vet du inte vad Kindle är så får du skylla dig själv och snabbt gå till Amazons Kindle sektion och kolla runt. Installera deras app (finns också som HTML5 webapp om du föredrar det) och testa att provläsa några böcker. Kan det bli enklare?

Kul förresten att de använder google docs för att samla in epostadresser på dito.se siten 🙂

Söka på noteringar och markeringar. Kunna se vad andra markerat som viktigt och många andra bra funktioner gör att jag läser mängder med böcker, i elektroniskt format. Pappersboken väljer jag bort direkt för att slippa den extra vikten i väskan.

Nu saknas bara ett smart sätt för företag att ge bort eböcker till anställda. Eller ja, att sluta dela ut pappersböcker och se till att man kan läsa den digitalt istället.

En annnan sak som alla bokhandlare/förlag borde anamma är en ”Vill du läsa denna bok elektroniskt istället?” och ha det som knapp på alla ”gamla pappersböcker”. Då får de direkt koppling från användarna på vilka titlar som kunderna vill ha elektroniskt istället för på pressad pappersmassa.

Kommer osökt att tänka på hur svårt biblioteken och elib gjort det att låna böcker på biblioteken (elektroniskt då). Förutom att många titlar inte finns (trots att de finns elektroniskt i handeln) så måste maregistrera sig för ett konto hos Adobe (sic!), ta reda på en kod och ladda ner en app där man skriver in appen. Sedan skall man välja format mellan en hög olika, där man inte får någon hjälp alls att se vilken just jag behöver.

Märkligt sa Bill, konstigt sa Bull

Förresten, det är inte en Dito på bilden, om du nu trodde det…

1 svar på ”Nu kanske det släpper för e-böcker”

Snurrigt det där med e-böcker, biblioteksystemet verkar ju ta priset.
Det är nog som med musik branchen. Först vill dem inte sen känner dem att dem måste och så…. …dessutom utifrån sin position och inte ur användarens.

Jag vet inte om jag kan hålla med om att det är som Amazon Kindle iom att dem inte kommer ha en egen läsplatta utan några olika (vad heter det nu… ”surf plattor” med en app på.

Kommentera