Kategorier
Livet

Pokemon, pendling och puckobilister

Pokemon Go

Jag är inte sämre än alla andra utan har också fastnat i pokemonträsket. Jag tycker det är lite charmigt (speciellt som jag gör det med @Partypinglan) att gå från pokestop till pokestop och fånga små monster med bollar. Däremot så saknar jag en hel del i spelet som skulle göra det betydligt roligare, intressantare och förlänga spelupplevelsen. På Open letter to Niantic on some hubmle suggestions for Pokemon Go kommer jag att publicera mina tankar om det.

Jag har hört flera klaga på att PoGo drar massa data, så jag har passat på att kolla det. Jag använde appen My Data Manager för att se hur mycket data som förbrukats och har enbart kört med mobildata (allt annat nätverksrelaterat har varit avslaget).

Under ett par timmars spelande (ehh, troligen fler än ett par timmar men Pokemon är ju inte världens bästa på att visa hur mycket vi spelat) lördag, söndag och måndag så ser jag snabbt att det inte direkt är en nätverksslukare

1 2 3

Räcker med lite vanlig FBande så har datat dragit iväg mer alltså

Pendling

Inledde jobbveckan med att ta mina två första träningsmål.

  1. Cykla till jobbet
  2. Snitthastighet högre än XX km/h. (mina träningsmål är mina, så jag ser inget behov av att dela med mig av dem). Jag gjorde det, med typ 1 km/h över i snittfart 🙂

I och med det har jag ett träningsmål kvar för dagen och det är att cykla hem. Har inget hastighetsmål.

[edit: Det målet klarade jag, med nöd och näppe. Energin tog slut och vattnet tog slut (korkat nog hade jag inte med mig en full vattenflaska) och jag tog slut. Hastigheten skönk rejält såfort det blev backigt. På platten höll jag en hygglig hastighet men resten…
Mitt mentala hastighetsmål missade jag, men det viktiga var ju att cykla hem 🙂

Att hålla bra marschfart när jag cyklar genom stan är inte helt enkelt. Förutom den usla infrastrukturen och de många dåligt designade korsningarna så är det ofta svårt att komma förbi de som cyklar långsamt. Men det ger sig väl när det blir lite sämre väder.

Puckobilister

Det finns många bilister som är duktiga, gör rätt och är trevliga.

Sedan finns det sådana som bilisten som försökte preja mig idag. Han körde om på ett övergångsställe (bara det är en förseelse som har ett bötesbelopp på 3000 kr) för att sedan trycka upp mig mot vägkanten. Jag slog till hans backspegel när det touchade mitt styre (då kan jag hävda självförsvar). Tyvärr drog han och bakdelen på bilen var så skitig så det gick inte att identifiera vad som stod på regplåten.

Det finns också sådana som den som inte respekterade väjningsplikten (2000 kr i böter) utan körde ut framför mig och stannade på cykelbanan (det är stopp och parkeringsförbud på gång/cykelbana) vilket är en bot om 1000 kr.

Värst var nog ändå bilisten som tänkte köra trots att jag kom från höger. Trots att jag hade grönt. Där blev jag till och med rädd och slog på en stoppsladd och var beredd att hoppa loss från cykeln. Där handlade det inte om vitesbelopp, utan om möjlig kollision…

Jag brukar vinka till alla bilister som stannar när jag kommer. Jag brukar ta ögonkontakt när det är möjligt och ler oftast (om jag inte är för trött) men vissa människor har helt klart svårt för cyklister…

Kommentera