Kategorier
DiscGolf

Positivt fokus gav personbästa och längdrekord


Haningetouren
Igår var det haningetouren (traditionsenligt på torsdagar) på Rudans frisbeecenter. Haningetouren är en skön och avslappnad tour där trevliga människor träffas och kastar disc tillsammans.
Jag kan verkligen rekommendera den om du bara vill komma ut och kasta lite mer! Så farligt är det inte att det är tävling, promise.

Igår gick jag med Jonas, Niklas och Martin. Alla de är bättre än mig. Kastar längre än mig. Har bättre inspel än mig. Har säkrare puttar än mig. Men det gör liksom ingenting. Den jag tävlar mot är ju mig själv, att göra bättre än förra gången.
Största problemet för mig när jag gick med sådana långkastare var att kunna hålla igen och spela mitt eget spel. När jag blev för inspirerad så tappade jag precisionen.

Positivt fokus
Riktigt stora misstag gjorde jag egentligen bara på 10 (dåligt forehandkast), 13 (kastade rakt ut i OB) och 17 (fastnade i samma nedhängande gren som förra gången).
Men det intressanta var att jag höll ett positivt fokus. Berömde mig själv för de bra kasten. Klappade mig bokstavligen på axeln efter riktigt bra kast. Gladdes åt alla kast som gick som jag ville.

Varje kast jag kastade försökte jag göra så bra som möjligt där och då. Och något som var jättesvårt var att strunta i de dåliga kasten. Riktigt skitsvårt faktiskt.

Nästan alla som utövar idrott är extremt fokuserade på det de gör dåligt. Det är då de stora känsloyttringarna kommer, och det är där man lägger störst fokus.

Det är extremt vanligt att man hör missnöjt muttrande, svordomar, hur kan jag spela så dåligt, vad håller jag på med, var kom det där ifrån etc…
Men det leder till en negativ fokusering, där det dåliga är det man tänker på.

Testa själv, ignorera/förträng/glöm det negativa och fokusera på det positiva med samma kraft. Beröm dig själv (tyst i huvudet) när det går som det borde. Le åt riktigt bra prestationer. Klappa dig själv på axeln när du gör ”otroliga saker”. Var din egen hejjaklack! Tänk på en proffsträning i golf. Bara proffsen träffar bollen när de slår så applåderar publiken. Var en sådan publik, fast åt dig själv.

Jag lovar dig att det kommer ge resultat!

Personbästa och längdrekord
Japp, så blev det. Bästa resultatet hitentills i år på Rudan. Och det roliga är att jag känner att ännu lägre resultat är inom räckhåll. 76 kast för den som undrar. Inte jättebra jämfört med de andra i gruppen, men bra för att vara mig.

På hål 18 kom jag längre med drivern än vad jag någonsin gjort. Jag tänkte att det kvittade, så jag bytte från min vanliga driver (stalker, kastar rakt och stabilt med den) till en Surge.

Det enda jag tänkte på var att hålla ner kastet, att hålla ner tummen och att ta ansatsen långsamt.

Pang sa det, och jag hamnade inte långt ifrån korgen (tyvärr mitt bland massa träd, så jag kunde inte birdieputta utan la fram den för en enkel parputt

Kommentera