Kategorier
Livet

Ramlösa Pole2Pole blir veckans dummaste, och det är måndag!

Såg det här på en annan blogg, Ramlösas nya reklamjippo. Pole2pole kaller de jippot, men jag tänker inte länka till dit för jag uppmuntrar inte idiotier som dessa.

Så här beskriver de sitt projekt, Ramlösa Pole2Pole:


Det kanske bara är jag som är grinig, men kom igen nu? ”…för varje såld liter vatten…” och ”…hans klimatneutrala resa från nordpolen till sydpolen…”

1. Drick vattnet direkt från kranen istället. Skänk pengarna du inte spenderade på att köpa vatten direkt till Röda korset istället.
2. Att inte göra resan hade varit bättre än att göra ett reklamjippo som ”eco-målar” en produkt som vi inte har något behov av.

Klart som sjutton att Ramlösa vill få oss att glömma det korkade i att bära hem vatten från butiken som vi redan har hemma i kranen. Och ännu mer finurligt att få oss att tro att de gör något bra för ”miljön” med en resa som är ”klimatneutral”!

En resa kan aldrig vara klimatneutral. Det man gör är att man kompenserar ( läs köper utsläppsrättigheter) för det man belastar miljön med tack vare sin resa. Det hade ju blivit ännu mer kompensation om de lagt pengarna direkt på miljökompenserande åtgärder, eller hur?

Snälla tänkande och medvetna människor, gå inte på sånt här trams.

Kommentera